Saturday, January 28, 2023
HemTennisRoger Federer, vanligtvis en cool kund, var en gång aggressiv mot Nick...

Roger Federer, vanligtvis en cool kund, var en gång aggressiv mot Nick Kyrgios “Dåliga” landsman – “Han kommer att göra ett misstag”

Genom åren har vi sett Roger Federer vara en perfekt gentleman. Det finns knappt ett ögonblick där vi har sett den schweiziska Maestro arg eller säga något negativt om någon. Det finns dock undantag och Federer hade ett också. Det hände i 2013 Australian Open när den australiensiske tennisstjärnan Bernard Tomic var på topp.

Eftersom han var en lokal spelare fick han all uppmärksamhet i media. Det fanns en chans att Federer skulle möta honom i den tredje omgången av turneringen. På frågan om Tomic gav Federer ett överraskande svar som verkade mer som en utgrävning. Här är vad han sa.

Fejden mellan Roger Federer och Bernard Tomic

Både Federer och Tomic gav uttalanden på ett sådant sätt att det verkade som en fejd. När reportrarna frågade om Tomics chanser att möta honom i den tredje omgången, svarade den tidigare världsettan: “Han har också fått sitt jobb borta under de första omgångarna. Han kommer att göra ett misstag om att tänka på mig i den tredje omgången eftersom han också måste komma dit.”

Vidare gav den 20-faldiga Grand Slam-mästaren sin åsikt om Aussies chanser att ta sig in bland de tio bästa. “Jag tycker att vi ska gå steg för steg, se hur det går. Låt oss tala om ett år. Alla vill hoppa från – vad är hans ranking 60 – till 10 på ett år. Det är svårt att göra. Nr 10 är en stor fråga. Glöm inte hur tuffa de 10 bästa spelarna är just nu”, tillade han.

DYK DYPARE

Medan Federer var skeptisk till Aussies chanser, tog Tomic också en grävning på Federer. Han sa till BBC: “Ja, om han kommer så långt. … Jag skulle älska att komma i den positionen för att spela mot Roger i den tredje omgången.”

Federer besegrade Tomic i raka set

Förutsägelserna visade sig stämma och Federer drabbade samman med Tomic i den tredje omgången av Australian Open 2013. Eftersom snacket innan matchen kryddade lite, förväntade sig alla att det skulle bli en spännande match. Det visade sig dock vara enkelriktad trafik. Federer såg till att det australiensiska underbarnet inte vann ett enda set mot honom.

Federer besegrade Tomic med 6-4, 7-6(5), 6-1. och kryssade till fjärde omgången. Senare besegrade Federer Jo-Wilfried-Tsonga i kvartsfinalen för att skapa en semifinalmatch mot Andy Murray. Britten vann dock i en tuff match i fem set.

Detta var ett sällsynt tillfälle när vi såg Federer hamna i en fejd. Kommer du ihåg någon annan sådan händelse? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär