Tjugo gånger Grand Slam-vinnaren Roger Federer har öppnat för vad han gör utanför banan och lågsäsong för att hålla sig i form för stora evenemang.

I ett live-audiosession på Spotify svarade Federer på en fråga om hur han har anpassat sina träningsmetoder för att hålla sig fräsch och motiverad för Grand Slams och andra stora evenemang även i hans ålder.

Roger Federer - Australian Open
MELBOURNE, AUSTRALIEN – JANUARI 28: Roger Federer från Schweiz intervjuas av Jim Courier efter att ha vunnit sin Mens Singles kvartsfinalmatch mot Tennys Sandgren i USA dag nio i Australian Open 2020 på Melbourne Park på i Melbourne, Australien. (Foto av Fred Lee / Getty Images)

Måste lägga in timmar när ung, säger Roger Federer

”Jag tror, ​​i början, när du är ung, måste du lägga in timmarna, måste kunna vara fokuserad på banan, bevisa för dig själv att du kan stanna på motståndaren, fokusera på bollen i 2 , 3, 4, 5, vad som helst, hur många timmar du gör om dagen.

Tål också fysiskt stress. Det är en sak att göra det i praktiken, men det är en annan sak som bevisar det i matcher när stressnivån blir högre, ” Federer sa.

Spelaren förstår sin kropp bättre i tid, säger Federer

Han sa att när en spelare finslipar sina färdigheter och hämtar erfarenhet i professionell krets, lär han sig också att lyssna på sin kropp och hantera stress bättre.

“Du kan krampa på grund av stress, leka med trötthet, som en jetlag, byta yta, du vet, från en dag till en annan, du byter yta och spelar en annan match,” Sa Federer.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Roger Federer (@rogerfederer)

Schweizern sa att när en spelare blir mer erfaren behöver han inga råd hur han ska hantera sig själv när han lär sig att prioritera händelser.

”Det här är i början en lärande upplevelse men du måste lära dig snabbt. Och sedan senare vet du allt. Så du behöver inte jobba så mycket längre.

Så du gillar mer kvalitet än kvantitet, “ Sa Federer.

När operation placerade Federer från tennis

Den “schweiziska mästaren” missade huvuddelen av tennisåtgärden 2020 eftersom en längre period av återhämtning och rehabilitering höll honom borta från turnén i flera månader.

Trots att han spelade Australian Open i år, missade Federer en rad händelser, inklusive French Open, US Open och eliten, säsongsavslutande ATP-finaler.

Läs mer: ”Förstå kroppens tecken”: Roger Federer förklarar hur han övervinner allvarliga skador.

Medan hans tid borta från tennis och gett upphov till frågor om sin framtid i spelet, har Federer själv avfärdat allt pensionstala.

Han har hävdat att hans återhämtning går bra och han har börjat träna för att göra en stark comeback nästa säsong.

Federer har dock inte gjort sig tillgänglig för Australian Open nästa år.