Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerRodri säger att "odödliga" Lionel Messi förtjänade Ballon d'Or över Erling Haaland

Rodri säger att “odödliga” Lionel Messi förtjänade Ballon d’Or över Erling Haaland

Sagan kring Ballon d’Or skyr aldrig en debatt till fotbollsvärlden. Efter Lionel Messis åttonde trofévinst är fotbollsbröderskapet splittrat efter den nya segern för den argentinska sensationen. Nyligen bestämde sig Manchester Citys toppmittfältare Rodri för att gå till förmån för Lionel Messi, trots Erling Haalands hjältemod förra säsongen. Men vad är det som får honom att snuva sin lagkamrat för den argentinske kaptenen?

Amerikas favoritvideo idag

Rodri själv slutade 5:a på rankingen efter en fantastisk prestation säsongen 2022–2023. Den defensive mittfältaren var avgörande för att diktera spelet från mitten av planen och gjorde det enda matchvinnande målet i Champions League-finalen. Därför, när han följde priset noga, kände Rodri att Messi förtjänade priset för spektakulära prestationer.

Varför Rodri valde Lionel Messi framför Erling Haaland

Rodri, som uttryckte sin glädje över att vara i topp trettio spelare, hävdade att de fyra bästa spelarna över honom var odödliga. Sådana som Kevin De Bruyne, Erling Haalandoch Kylian Mbappe stämplades som odödliga tillsammans med Lionel Messi av den spanska landslagsmannen. Rodri talade till AS och sa: “Jag var först på listan över dödliga människor, som man säger. Den nuvarande fotbollsnivån är så hög. Vi kom från ett VM som Argentina hade vunnit, och det var därför Messi förtjänade det. Rodri förtydligade också sin ståndpunkt om Mbappe och Haaland.

Rodri hävdar att Messi är en odödlig och säger att VM var huvudskälet till att Messi förtjänade sin åttonde Ballon d’Or. Men Rodri gjorde också en poäng om Mbappe och Haalands extraordinära insatser. Rodri fortsatte att säga, “Men vi pratar om Mbappé eller Haaland, som gör 40 eller 50 mål.” 27-åringen säger att både den norska och den franske stjärnan också kvalificerar sig som odödliga på grund av sin tunga målförmåga.

Med rätta överraskade Erling Haaland Premier League med mål sedan han kom. Den tidigare Borussia Dortmund-anfallaren gjorde 52 mål, vilket ledde Manchester City till sin första treble någonsin. Mbappe å sin sida kunde också anses ha otur, då han gjorde 41 mål. Den franske stjärnan vann guldstöveln i världscupen 2022 med ett enormt hattrick i finalen. Stjärnan vann också Ligue 1 genom att göra bästa mål med 29 mål.

Lionel Scaloni vinner IFFHS världens bästa landslagstränare för 2023

Kevin De Bruyne å sin sida hade också en magnifik säsong 2022–23. Hans kreativa spelupplägg var en huvudorsak till Citys framgångar. Förutom 10 mål samlade spelaren 28 assist till Pep Guardiolas lag, som var högst i Europas topp 5-ligor. Icke desto mindre gav Rodri anledningen till att hävda Messi som den förtjänade Ballon d’Or-vinnaren.

RELATED ARTICLES

Mest populär