Monday, February 26, 2024
HemNASCARRodney Childers kritiserar NASCAR:s hemlighetsfulla Phoenix-testmetod med djärvt Rookie-påstående

Rodney Childers kritiserar NASCAR:s hemlighetsfulla Phoenix-testmetod med djärvt Rookie-påstående

NASCAR är redo att testa ett nytt paket i Phoenix den här veckan som förmodligen kommer att förbättra kortbaneracing. Den två dagar långa sessionen kommer att innehålla sex Cup Series-förare, två vardera från de tre motortillverkarna. Veteranbesättningschefen Rodney Childers tror dock att testet kunde ha använts som en möjlighet för rookies att öva så att de inte var alltför oförberedda när de gick in i Daytona 500.

Amerikas favoritvideo idag

Rodney Childers har varit i NASCAR som besättningschef i nästan två decennier nu. 47-åringens största prestation kom säsongen 2014 i cupserien när han hjälpte Kevin Harvick att vinna mästerskapet. Nästa år kommer att fira hans tioårsjubileum av att vara i Stewart-Haas Racing. Så när någon med sin erfarenhet och kaliber talar, brukar folk lyssna.

Rodney Childers tar upp oro för Daytona 500 inför NASCARs testsession

Varje år ser Daytona 500 racers över hela landet och därutöver pröva lyckan. Det är inte den lättaste uppgiften att kvalificera sig till huvudmatchen och även för de som gör det, att vinna The Great American Race är ett helt annat bollspel. Många av dessa förare utanför Cup-serien är rookies, och ibland kan det vara ett problem.

Daytona International Speedway är en trioval på två och en halv mil med en högsta banking på 31 grader. Det krävs mycket skicklighet bara för att navigera banan i höga hastigheter, än mindre tävla med en mängd andra bilar. För nybörjare som inte har tränat kan detta vara en skrämmande uppgift och kan ofta leda till misstag som stör tävlingen eller orsakar en allvarlig olycka.

För detta ändamål tror Rodney Childers att NASCAR kunde ha använt testtillfället för att hjälpa nybörjare att få en uppfattning om hur det var att köra den typen av bilar. SHR-besättningschefen lät sina tankar vara kända på sitt “X”-handtag.

“Har inte behövt tänka på det här på ett tag… Ingen anledning att detta inte också kunde ha varit ett nybörjartest. Skulle inte skada någonting att ha fler bilar där, och gav nybörjarna lite tid innan de bara dök upp på Daytona 500 utan träning”, sa Childers.

Detta är dock inte den enda efterfrågan som dyker upp kring testsessionen. Medan förare har efterlyst mer hästkrafter för att förbättra racingaspekten, verkar inte racingorganisationen för stambilar testa just det elementet i Phoenix.

“Förkortningen av lopp håller på att gå ur spel”: NASCAR-fans rasande när den legendariska kortbanan drabbas av ett smärtsamt öde när NASCAR ger ovälkomna förändringar

Cup Series-förarens Phoenix-hopp kanske inte infrias

Enligt NBC kommer NASCAR att testa aerodynamik, växellåda, ljuddämpare och däck som en del av deras kortbanepaket. Detta kommer som en besvikelse för en av testförarna, Christopher Bell, som hoppades att han skulle se fler hästkrafter.

“Jag vet att det jag skulle älska att få ut där är ungefär 300 fler hästkrafter men vi får se om det händer,” hade Bell tidigare sagt. “Hästkrafter helt klart, det är min åsikt och jag är säker på att om du frågar många av de andra förarna kommer de att säga samma sak.”

Det ska bli intressant att se hur förarna reagerar på testpasset och totalt sett om det kommer att ha en positiv inverkan på den nuvarande kortbaneracingsituationen. Vad är dina tankar om saken?

RELATED ARTICLES

Mest populär