Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerRoberto Firmino bor på Al Ahli; Premier League-återkomst äventyrad på grund...

Roberto Firmino bor på Al Ahli; Premier League-återkomst äventyrad på grund av större anledning- Rapporter

Spelaröverföringar är en typisk företeelse i fotbollsvärlden. Faktorer som ambition, prestation och ekonomiska vinster driver deras övergång från en klubb till en annan. Men när en spelare får en monstruös lön kan den förestående övergången till en annan klubb bli en mycket mer komplex process. Det är precis vad Roberto Firmino ansikten på sin saudiarabiska klubb, Al Ahli.

Amerikas favoritvideo idag

De senaste rapporterna säger att den brasilianska fotbollsstjärnans önskan att flytta från sin nuvarande klubb fortfarande är full av hinder och kan misslyckas. Låt oss nu dyka djupare och ta reda på framtiden för den tidigare Liverpool-stjärnan.

En oväntad vändning i draget av Roberto Firmino

Enligt den senaste tweeten från NewsNow4Sports kommer Roberto Firmino inte att lämna Al Ahli, eftersom ingen annan europeisk klubb har råd med hans höga lön. Det var ett enormt slag för den brasilianske forwarden, eftersom han ville flytta till en europeisk klubb, med hans snålhet i den saudiarabiska klubben. Många trodde till och med att han snart skulle lämna Al Ahli och återvända till sin tidigare klubb, Liverpool, där han en gång regerade som en toppspelare.

Dessa spekulationer bland fansen stärktes när Liverpools officiella X-handtag publicerade en video av Firmino och skrev: “Bobby tillbaka på Anfield.” I videon sågs 32-åringen tillsammans med sin fru, Larissa Pereira, och fyra döttrar. De glada fansen svärmade in i kommentarsfältet och bad den engelska klubben att hämta hem Bobby! Ändå är det inte en enkel affär.

Firmino, som vann Premier League och Champions League i Liverpool, fick en katastrofal tid i Al Ahli. I sin debutmatch gjorde han ett hattrick, följt av vilket han inte lyckades hitta en plats i poängprotokollet för de kommande sjutton matcherna. Följaktligen var den saudiarabiska klubben mycket besviken på brasilianaren, som inte lyckades leverera vad som förväntades.

Ridån föll för brasilianarens övergång till Premier League

Flera elitfotbollsstjärnor hittade snabbt sitt hem i saudiarabiska klubbar. Firmino var dock inte en, eftersom han sa att han ville flytta ut inom sex månader efter att han gick med i Al Ahli för hela $22 miljoner per säsong. Efter detta sa några rapporter att 32-åringen fick ett lukrativt erbjudande från Premier League-laget Fulham.

LÄS MER: Redo att skicka iväg Roberto Firmino, Al Ahli line-up bud på ex-Manchester United-stjärnan Andreas Pereira

Även om Fulham inte svarade på ryktena, stärktes fotbollsfansens spekulationer eftersom klubben redan letade efter en ersättare för Aleksander Mitrovic. Men nu är luften klar, och fansen tror att Firmino kommer att stanna hos Al Ahli och fokusera på den kommande Saudi Pro League. Tror du att brasilianaren fortsätter på Al Ahli? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär