Wednesday, February 21, 2024
HemCyclingRoad to Paris: Den yngsta Victor-cyklisten någonsin på världstouren att hota Team...

Road to Paris: Den yngsta Victor-cyklisten någonsin på världstouren att hota Team USA vid OS

Vissa lyckliga idrottare smakar framgång ganska tidigt i karriären. När OS i Paris 2024 närmar sig, har försöken redan glidit in. Nyligen fick vi våra toppslutare på US Marathon Trials, som nu gör sig redo för vägen till Paris. Men genom att flytta vårt fokus från det amerikanska laget är andra nationer inte heller villiga att ge upp sina chanser. Bland dem är Nya Zeeland en sådan som har ikoner som växer fram och det räcker med att säga att de kommer att ge snabb konkurrens till Team USAs eviga segerserie.

Med utmärkelsen att vara den yngsta tourcyklisten någonsin, hade 21-åringen från Nya Zeeland tagit två guldmedaljer vid UCI Junior World Championships vid bara 17. 4 år senare, efter sin seger i Cadel Evans Great Ocean Road Race , den yngste nyzeeländaren har utfärdat en sällsynt utmaning till sina amerikanska rivaler.

Shiver me timbers är mottot av Laurence Pithie på vägen till Paris

Laurence Pithie tävlar om det eftertraktade nationella tröjan och kliver fram i The Elite Road National Championship, planerat till 8-10 februari. Den främsta nationella landsvägscyklingen kommer att vara en uppvärmning av sitt slag innan de officiella olympiska försöken. Amatör- och professionella cyklister från alla nivåer av sociala skikt kan tävla i samma kategori där skicklighet inte är något hinder. Nya Zeelands olympiska landsvägscyklingslag har två platser säkrade för de mest kvalificerade cyklisterna. Utan tvekan har 21-åringen en rimlig chans att ta tag i en av dem.

Den upprymd Pithie har sagt, “Det är alla barns dröm att gå till OS och det har alltid varit min dröm när jag växte upp med sport. Man vet aldrig med urval, men om jag fortsätter att prestera och göra jobbet så borde det ske naturligt, hoppas jag.” Att ta pole positionen i Cadel Evans Great Ocean Road Race och vinna World Tour-segern var inte allt. Han lade till ytterligare en stjärna i hatten genom att stå som den yngste i historien att ha vunnit detta. Efter en nedslående förlust var hans banbrytande Cadel Evans-seger en läxa som kom att förverkligas.

Laurence Pithie tror att “tålamod är nyckeln”

I en nära avslutning flyttade Pithie sin värdigaste rival, Natnael Tesfatsion, till tvåan. Vissa ryttare siktade på soloavbrott, medan några åkte i grupp. I det slutliga urvalet, osäker på var han kommer att landa, tog Pithie chansen att slå toppvalen i loppet. Efter att ha tagit segern sa han, “Jag fastnade ungefär en kilometer kvar, fastnade bakom. Jag visste att jag måste ha tålamod. Vi pratade på briefingen i morse, tålamod skulle vara nyckeln”.

LÄS MER: “Vill vara skarp hela dagen” – Tvåfaldig UAE-etappvinnare Heartbroken över WorldTour-uttag på grund av sjukdom

Den mest anmärkningsvärda vinsten i karriären kom i Baltic Chain Tour 2021, där 21-åringen tog silver i varje etapp. Därför prisades hans konsekventa segersvit när han gick hem med det totala guldet. Med år kvar att lägga till sin spirande repertoar är hans omedelbara mål att slå rekord på vägen till Paris.

Inlägget Road to Paris: Youngest-Ever World Tour Victor Cyclist to Pose a Threat to Team USA at the Olympics dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär