Sunday, February 25, 2024
HemOlympicsRoad to Paris 2024: Italiensk cyklist förklarar Tour de France "Too Bad...

Road to Paris 2024: Italiensk cyklist förklarar Tour de France “Too Bad To Miss”, siktar på två guldmedaljer vid olympiska sommarspelen

I år har olympiska hoppfulla mycket på sina tallrikar när de tävlar om provplatser, tar de sista biljetterna och finslipar sina färdigheter. Mitt i turbulensen av idrottare som skyndar sig att vara en del av det största sportevenemanget i världen – OS i Paris 2024 – är Tour de France Grand Départ planerad i Italien i år. Detta försatte de italienska cyklisterna i en svår situation där de var tvungna att välja mellan att fullfölja sina nationella mål, allt medan de väntade åratal på spelen.

Nu har en 27-åring valt att avstå från Grande Boucle i ett försök att lämna Paris med två guldmedaljer. Hans olympiska sysselsättningar går utöver deltagandet som siktar mest, två guldmedaljer från modehuvudstaden som han delar med sig av i sin senaste intervju.

Paris-OS 2024 drömmer om vad som helst

Filippo Ganna, en ryttare för INEOS Grenadiers och son till den tidigare italienska olympiska sprintkanoaren Marco Ganna, sa till VELO att han är fast besluten att försvara sitt OS-guld i lagjakten i olympiska sommarspelen och hoppas kunna vinna ytterligare ett guld i den individuella tidsresan . Den niofaldige medaljören vid UCI Bancykling World Championships erkände att det inte var enkelt att hitta den perfekta balansen för hans schema, men fördelarna kan vara värt besväret.

“Det är synd att missa Tour de France i Italien i år, men OS är OS,” påpekade Ganna. Den tidigare världsmästaren har för avsikt att delta i Giro d’Italia i maj, efter en liknande tävlingskalender som han gjorde innan OS i Tokyo. Han sa, “Med de stora målen för OS vill jag försöka vinna igen i Girot för att ge en stor moral inför Paris.”

Den italienske cyklisten startade i år med flera lopp i Australien och kommer att vara med i sitt första lopp i Europa i februari. Under hela sin anmärkningsvärda karriär har han satt världsrekord i timmen, vunnit guld i lagjakten, tagit hem sex världskronor i solojakten och samlat på sig ett ökande antal utmärkelser på vägarna.

Filippo Ganna delar planen för framtiden

Ganna var tydlig med att hålla sig sysselsatt under de kommande åren av sin professionella karriär. Med redan 28 proffssegrar i sin portfölj fortsätter italienaren att lägga till sin cykellista och sa: “Jag vill försöka komma fram till vårens klassiker och ändra min ambition år för år.”

LÄS MER Vad är Team USA:s lovande lista över cyklister som kommer att tävla vid UCI Road World Championships?

Han delade “I år hoppas vi att komma fram i bästa skick till spelen. Förra året var jag nära på Roubaix med sexan, så jag kommer att behöva förbättra mig till en annan nivå för att försöka vinna. I framtiden skulle jag vilja komma tillbaka till Paris-Roubaix med ambitionen att vinna.”

Spänning, svårigheter och en motiverad italiensk ryttare Filippo Ganna som siktar på att lägga till två guldmedaljer till sin enastående samling är nu alla en del av vägen till Paris 2024.

Inlägget Vägen till Paris 2024: Italiensk cyklist förklarar Tour de France “Too Bad To Miss”, siktar på två guldmedaljer vid olympiska sommarspelen dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär