Sunday, February 25, 2024
HemAaron BradshawRider högt på Armando Bacot, hur kan North Carolina förbättra sina chanser...

Rider högt på Armando Bacot, hur kan North Carolina förbättra sina chanser att vinna NCAA-titeln

North Carolina Tar Heels har ett lysande 8-3-rekord i ACC. De upptar topplatsen i konferensen och den 11:e positionen i AP Polls. De har bara förlorat tre matcher och det också mot topprankade lag. En match förlorade de mot Villanova Wildcats med 81-83 marginal på övertid. Att ta spelet till OT visar bara det här lagets skicklighet. Det är ett bevis på deras hängivenhet och att aldrig ge upp andan.

Amerikas favoritvideo idag

Men trots att det är ett topplag saknar North Carolina något. Detta gör dem mindre skrämmande mot de topprankade motståndarna. Om North Carolina fortsätter med det här kan de komma till knockout men lida hårt senare. Trots tuffa kamper kommer motståndarna att gå förbi dem. Dessutom, om de inte åtgärdar problemen nu, kommer det bara att lägga förolämpning till skada när de analyserar det efter stora förluster.

Hur har North Carolina presterat?

I de andra två matcherna besegrades de av UConn Huskies och Kentucky Wildcats. Medan de mot Huskies hade ökat med en hyfsad marginal på 76-87, mot Wildcats nådde de för nära men blev till sist dämpade med en marginal på 83-87. Mot Huskies gav deras forwards Harrison Ingram och Armando Bacot sitt bästa och slog 20 respektive 13 poäng. Deras gardist RJ Davis backade inte heller när han fick en matchhög 26 poäng. Bacot å andra sidan bidrog också exceptionellt i försvaret och tog 13 returer under processen. Därmed slog han en dubbeldubbel.

Medan en annan guard Cormac Ryan klev upp tillsammans med Davis mot Kentucky och slog 20 och 27 poäng i processen, hade Bacot inte särskilt bra utspel i den matchen. Han kunde bara baska 9 poäng med 6 returer. Resultaten hade varit annorlunda om 23-åringen skapat fler möjligheter och drivit sitt lag över mållinjen.

Vad North Carolina behöver just nu är mer djup. De kanske hade vunnit matcherna om de hade haft fler spelare som presterade. När vi pratar om Tar Heels är det alltid tre till fyra spelare som har presterat sedan säsongens start. Men att plötsligt få djup är en svår sak eftersom idrottarna skulle behöva vänja sig vid den nuvarande NCAA-säsongen och sedan arbeta hårt för att identifiera sin roll i laget. Detta skulle också innebära många rotationer av huvudtränaren Hubert Davis.

En annan sak som North Carolina saknar är bra fälgskydd. De har i snitt ynka 4,5 block per match av alla spelare i deras roster tillsammans. Detta har uppmuntrat deras motståndare att gå vidare med sina offensiva planer medan Tar Heels har misslyckats med att stoppa dem. Ett bättre fälgskydd skulle leda till färre poäng av rivalerna, vilket så småningom skulle göra det lättare för Tar Heels att ta sig förbi sina konkurrenter.

Problemet känns lite svårt att ta igen, och saker och ting skulle ha varit annorlunda om de hade tagit hand om det tidigare.

Kan de gå tillbaka i tiden?

Dessutom behöver Tar Heels en vakt som kan hindra attackpunkten. Och det skulle inte vara fel att säga att laget behöver någon som Butler Bulldogs-vakten Posh Alexander. Alexander har varit ett nära förestående tillskott till Bulldogs-laget, efter att ha tagit returer i dubbelsiffriga två gånger. Han har också varit extremt effektiv med sina assist som ger så enorma som 11 assist i matchen mot Texas Tech Raiders.

Han är inte mindre poängmässigt, med 21 poäng mot California Golden Bears. På lagfronten leder Alexander i två avdelningar av assists-genomsnitt och steals-snitt med 5,2 assists per match och 2,1 steals per match. Han har spelat kontaktrollen bra och skapat en plats för sig själv i både anfall och försvar. Hypotetiskt talat, om Chapel Hill-laget hade fått Alexander på sin lista skulle det samtidigt ha förbättrat deras försvar, vilket också hade lett till fler assist.

Deras försvarsineffektivitet avslöjades under deras match mot Kentucky. North Carolina misslyckades med att stoppa vakterna, nämligen DJ Wagner och Rob Dillingham. Medan Wagner fick 14 poäng, slog Dillingham 17. Deras oförmåga att bevaka hjälpte Kentucky att samla ihop 87 poäng och överträffa Chapel Hill-laget med en knapp marginal på två poäng i båda halvlekarna.

Andra spelare som forwarden Aaron Bradshaw och guarden Reed Sheppard tog också full nytta av möjligheten som gavs dem och rökte 12 respektive 11 poäng. På grund av de defensiva problemen i North Carolina fann Kentucky utrymme och skapade möjligheter för sig själva. North Carolina kan dock vända på saker och ting om de tar hand om dessa saker.

Hur kan North Carolina göra upp?

Hela vår analys ger oss två viktiga saker. För det första kan North Carolina pressa Bacot att förstärka sitt spel. För det andra måste de skydda bättre, särskilt för att ha ett solidt fälgskydd. Det påminner oss subliminalt om deras vakt Caleb Love som valde att flytta till Arizona. Den här säsongen har han tappat i snitt 16,5 poäng per match och förbättrat sin returförmåga avsevärt från föregående år och tagit 5,3 returer per tävling.

Det är en sak att beklaga, men hade North Carolina vetat att Love skulle förbättra hans rebound-förmåga skulle de ha sett till att Love hänger med dem. Men det är inte för sent just nu eftersom Tar Heels har varit bra i sitt spel oavsett bristerna.

Allt de behöver är kanske Bacot för att utföra den bevakningsroll som Tar Heels har saknat och med honom som bär ansvaret kan de vara ett av de mest dödliga lagen i knockouten.

RELATED ARTICLES

Mest populär