Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARRick Wares faderskärlek kan vara skadlig för hans återuppbyggnadsritning på Rick Ware...

Rick Wares faderskärlek kan vara skadlig för hans återuppbyggnadsritning på Rick Ware Racing

Det är en vanlig syn att se en far-son-duo eller ett familjearv bäras på NASCAR-kretsarna. Detsamma är fallet med Rick Ware Racings ägare, Rick Ware, som fortfarande satsar på sin son för att ta sin NASCAR-karriär till nya höjder. Men i fallet med hans son, Cody Ware, har racerföraren varit i nyheterna för sitt off-the-track-drama som inte målar upp en bra bild av honom. Han anklagades för misshandel i hemmet förra sommaren för att ha misshandlat sin flickvän, vilket såg att han blev utvisad från NASCAR-säsongen 2023.

Eftersom anklagelserna mot Cody Ware nu avfärdas, vill han återvända till sitt team. Det här kan se ut som ett djärvt drag från hans sida, men när du ser RWR:s tillväxtbana nyligen ifrågasätter du hur detta drag är vettigt. Om vi ​​ska gå efter Rick Wares senaste drag, förbereder han sitt lag för att bli mer konkurrenskraftigt, men att försöka få tillbaka Cody Ware i laget kan leda till negativa konsekvenser. Hur är det? Låt oss uppehålla oss vid racingsidan och inte off-track-dramat för att få den verkliga bilden.

Cody Ware är inte den saknade pusselbiten Rick Ware Racing letar efter

Rick Ware är väl i sin rätt att ge sin son en chans i cupserien, särskilt efter förra säsongens kontroverser. Duon vill göra ett uttalande med comebacken. Men när han försöker ta igen den förlorade tiden, kanske Rick Ware tar ett steg tillbaka genom att lägga till Cody Ware till lagets lista. Till exempel var tillägget av Justin Haley ihop med besättningschefen Lawson ett bra drag. Till råga på det tillkännagav de Kaz Grala som sin ankarförare, som kommer att delta i 25 lopp; båda dragen antyder framtida omstruktureringsplanering.

Inte bara det, utan förra säsongen hade de några veteranförare som Cole Cluster och Ryan Newman för att få in ett nytt perspektiv, vilket hjälpte dem att bygga upp ångan för nästa utmaningar. Med de nya tillskotten bygger Rick Ware Racing på något bra, men samtidigt låter det inte som en tilltalande idé att kasta tillbaka Cody i mixen. Inte mot föraren, men inte ens statistiken och historien stödjer honom tillräckligt.

Om du tar en titt på hans Cup Series-statistik från de senaste två säsongerna, var den enda topp-10-placering han lyckades på Daytona 500 2022. Det var allt; det finns inget extra han kommer med till bordet. Han kommer ut som en kille som försöker för mycket att inte göra misstag utan att hålla familjens flagga högt, men det har inte fungerat till hans fördel. Codys uttalande tyder på att han gör allt han kan för att få en comeback, men kommer detta steg att bli kostsamt för Rick Ware och hans team?

Läs mer: Chase Briscoe lämnade av rädsla för sin karriär eftersom ännu en dålig SHR-säsong kan äventyra NASCARs framtid

Som det ser ut står ett partiellt schema i No.15-bilen på korten för Cody Ware förutsatt att han reder ut sina sponsringsproblem.

Kaz Grala kommer sannolikt att dela sin #15-tur med Cody Ware den här säsongen

Grala meddelade att han kommer att sikta på att försöka delta i Daytona 500-loppet under Front Row Motorsports-fanan. Signerad till Rick Ware Racing för 25 lopp, hans första schemalagda lopp på papper var på Atalanta Motorsports den 25 februari. Det fanns tvivel och spekulationer om vem av de två som skulle medverka på Daytona under RWR, men Gralas drag har nu rensat luften, alltså vilket gör det nästan klart att Cody Ware kommer att pilotera Ford Mustang nr 15.

Sponsringsproblem är den stora stötestenen för Cody Wares comeback i NASCAR. Han förklarade hur han är i återuppbyggnadsprocessen och sa: “Inte hugget i sten, men preliminärt planerar man att vara tillbaka i Cup-bilen i april. Vi prickar våra jag och stryker över T:n där, med sponsring och får allt i ordning. Efter min avstängning förra året förlorade jag majoriteten av mina sponsringar, så vi försöker bygga upp allt igen efter det.”

Om Rick Ware verkligen siktar på att skala upp sitt team och tävla mot de stora hundarna, kanske en plan utan hans son Cody Ware kommer att klara sig bra i det långa loppet.

Inlägget Rick Wares faderliga kärlek kan vara skadligt för hans återuppbyggnadsritning på Rick Ware Racing dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär