Sunday, December 3, 2023
HemNASCARRick Hendricks Xfinity-elev tackar HMS-chefen mitt i hans kortfilms visning i New...

Rick Hendricks Xfinity-elev tackar HMS-chefen mitt i hans kortfilms visning i New York

Även om det är ganska tidigt i sin karriär är Rajah Caruth en stjärna i vardande. Inte bara på banan utan också utanför banan. Den 21-årige invånaren i Atlanta gjorde sin Xfinity-debut för ett par år sedan, och snabbspola fram till 2023, då han körde #17 Hendrick Motorsports Chevy i säsongsfinalen på Phoenix Raceway.

Efter en konsekvent ARCA Menards-serie som körde för Rev Racing, ser Rajah Caruth nu fram emot sin andra hela säsong av lastbilar som kommer nästa år. Han har visat stor skicklighet i iRacing, ARCA, Xfinity Series och Truck Series och är därför optimistisk om vad som ligger framför honom.

Rajah Caruth reflekterar över sitt år och kastar ljus över sina planer för nästa

När en nybörjarförare går in på NASCAR-arenan börjar de vanligtvis med Craftsman Truck Series. Det var inte annorlunda för Rajah Caruth, eftersom han också tävlade på heltid för GMS Racing 2023. Men mot slutet av säsongen landade han en tur i en Xfinity Series-bil, och det också för det vinnande laget i NASCAR.

Rajah Caruth gjorde den sista starten 2023 för Hendrick Motorsports i #17-maskinen på Phoenix Raceway i söndags med Greg Ives som besättningschef. Och han kunde inte ha varit gladare över det. Som en produkt av Drive for Diversity-programmet är det verkligen en prestation i sig att köra HMS-inträdet som har körts av erfarna förare som Kyle Larson, Chase Elliott, William Byron och Alex Bowman.

Som rapporterats av Hendrick Motorsports officiella sajt, sa Caruth, “Det är ganska häftigt att arbeta med de 17 grupperna bara för att det är människor jag växte upp med att titta på på TV som var en del av några av Jimmie (Johnsons) mästerskap och sånt. ” Bob Pockrass från FOX Sports fick möjligheten att intervjua Caruth i New York, och det var då den unge speedstern avslöjade hur speciellt det var för honom att ha kunnat landa en tur med Hendrick Motorsports.

“Man, den där saken (#17) var riktigt snabb. Det tog mig ett tag i steg 1 och steg 2 att komma på grejen och när man kommer uppåt till 15:e rakt upp, som att killarna är så mycket bättre, säger Caruth. “När jag hade avslutat och sprang 15 till 25:e av toppmixen… andra låtar som Darlington eller Dover, skulle det vara rakt på sak. Racing Riley Herbst och Sammy och Austin Hill och Chandler, Josh Berry, de här killarna är alla riktigt bra… Jag insåg väldigt snabbt när jag kommer upp i mixen vid omstarter att jag måste köra hårt.”

Caruth ser fram emot nästa år med stora förhoppningar. “Jag tror att jag kommer att vara på en riktigt bra plats nästa år. Jag tror att situationen jag kommer att vara i; det kommer att vara det bästa i lastbilar jag har varit i någonsin. Så det kommer att bli ganska häftigt och Phoenix gick ganska bra för Hendrick, tillade han.

På inget sätt saknar Rajah Caruths aktiviteter utanför banan den lyster som hans prestationer på banan visar. Anledningen till att han var i New York var för visningen av en dokumentär baserad på hans Xfinity Series-debut för två år sedan. Detta är dock inte det första filmframträdandet för Caruth.

Rajah Caruth: En berättelse om kamp

Caruth hade aldrig föreställt sig att han skulle vara en del av NASCAR:s toppklassiga racingserie som fulltimer. När han växte upp som ett svart barn i Washington, DC, hade han noll kontakter och ingen representation i branschen. Därför gjorde unge Caruth vad han kunde göra: virtuell racing. Han gjorde sig snabbt ett namn inom iRacing, som senare fick fart på att få honom en plats i Drive for Diversity-programmet, vilket i sin tur snöade in i det han gör idag.

Det är inte första gången Rajah Caruth kommer att ses som föremål för en film eller en show. 21-åringen var med i NASCAR-dokumentären “Through the Fences”. Han sa: “Det är ganska coolt att Jack Gordon producerade, filmade och redigerade (filmen). Han var en del av min vardag under den veckan fram till mitt första lopp på Richmond med Alpha Prime förra året, vilket är galet.”

När han reflekterade över sin senaste dokumentär, “Outside Line”, sa Rajah Caruth: “Det har gått nästan två år. Scenen vi skapade där uppe är ganska speciell, och att tänka på hur mycket vi har gjort i högsta bemärkelse”.

Rick Hendricks senaste förvärv släpper viktiga tips för 2024

RELATED ARTICLES

Mest populär