Monday, February 26, 2024
HemChris BuescherRFK Racings vinnare 2023 går in i den nya säsongen med högre...

RFK Racings vinnare 2023 går in i den nya säsongen med högre förväntningar än någonsin

Roush Fenway Keselowski (RFK) Racing kan visa sig vara en mörk häst i titelstriden för säsongen i cupserien 2024. De är bland de underskattade lagen i serien, och det är precis hur de går tillväga. Det har gått nästan två decennier sedan de vann ett mästerskap, och kanske kan Chris Buescher föra tillbaka äran till RFK-lägret. Åtminstone är det planen för honom att gå in i säsongen, efter denna karriärbästa avslutning förra året.

31-åringen var imponerande under hela sin säsongskampanj 2023. Med tre vinster, inklusive Coke Zero 400-evenemanget på Daytona, var han konsekvent över hela linjen. Han tog sig till och med vidare till semifinalomgången i slutspelet men kunde inte ta sig till de fyra sista. Med tanke på hur bra Buescher var under den ordinarie säsongen, känner han att det finns en del oavslutade affärer han behöver ta hand om inför 2024.

Chris Buescher siktar på mer än bara en upprepning av förra säsongen 2024

Vilket lag eller förare som helst kunde ha nöjt sig med ett P7-mästerskapsavslutning och tre segrar över säsongen, men det är inte Chris Buescher. Det tog nio år och 293 cuptävlingar för honom att nå sin bästa säsong i karriären. Och enligt hans ord var det en missad chans från hans sida att han inte kunde driva vidare in i den senaste säsongen. När han pratade med Fox-reportern Bob Pockrass i en intervju, lade RFK:s nr 17 ner sina planer för säsongen i cupserien 2024.

Med betoning på att förbättra från sina bästa resultat i karriären från 2023, sa han: “Att förstå att förra året var väldigt svårt och vi kunde visa att vi är redo för det. Vi kan göra stora saker. Det kommer att bli svårt att upprepa, men vi vill inte upprepa. Vi vill bli bättre. Så ta dig an utmaningen!”

Buscher har en anledning till denna visa av förtroende, och hans förra årets statistik är ett bra ställe för oss att börja. Han registrerade 17 topp-10-placeringar, nio topp-fem, och, naturligtvis, tre segrar. Dessutom hade han bara en DNF hela säsongen och tog sig till slutspelet för första gången sedan hans rookiesäsong tillbaka 2016. Det var en stor vändning från hans säsong 2022, där han bara hade en enda vinst och en P21-mästerskapsavslutning.

Chris Buescher vill inte bara matcha framgången från 2023, han vill förbättra den. Vad han fokuserar på för 2024: pic.twitter.com/xl1buUKFqA

— Bob Pockrass (@bobpockrass) 9 februari 2024

Läs mer: När Brad Keselowski fördjupar sig i RFK Racings ägande, kan detta vara Michigan Natives sista Daytona 500 Rodeo?

När han går in i nästa säsong kan han alltid mata på farten från förra säsongen och utvecklas gradvis. 31-åringen är dock medveten om sina tillkortakommanden och vill rensa bort dem så tidigt som möjligt i början av säsongen.

Tidiga vinster och momentum är ett nyckelfokus för Buescher 2024

Det var en stark uppvisning av Buescher och hans team under grundserien. Men när det gällde som mest, i slutspelet, rasade de. RFK-föraren kunde bara vinna två etapper 2023, vilket alltid höll honom nära den skärlinjen. Som jämförelse vann Denny Hamlin tre lopp och åtta etapper, medan ordinarie säsongsmästaren Martin Truex Jr vann sex etapper tillsammans med sina tre segrar. Så det finns en fin balansmarginal i slutet av säsongen. Nu kommer en stark start säkerligen att ge dem rörelseutrymme för att sedan slå alla kanoner i de senare skeden av säsongen.

Buescher förklarade färdplanen för framsteg 2024, “Det stora för oss är att försöka ta 2023 och använda det som vår baslinje för att ta reda på vart vi ska gå därifrån. Gör det bättre, för mig är hur man gör det mer framgångsrikt tidigare på säsongen så att vi kan öppna upp några möjligheter och kunna ta mer risk när vi får den försommaren. Så att vi inte kommer ner där vi var med några bra lopp men inga vinster på vårt bord. Så jag tror att det är den största takeaway från förra året.”

RFK har fått fart på Chris Buescher, en ny bil i Dark Horse Mustang, och en erfaren racingtrollkarl i Brad Keselowski. Sammantaget är de i bra form inför säsongen och kan visa sig vara värdiga utmanare till mästerskapet den här gången.

Inlägget RFK Racings vinnare 2023 går in i den nya säsongen med förväntningar högre än någonsin dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär