Saturday, December 9, 2023
HemBodybuilding"Rest in Power Lil Bro": Bodybuilding Legend minns 2018 Mr. Olympia Champ...

“Rest in Power Lil Bro”: Bodybuilding Legend minns 2018 Mr. Olympia Champ som dog av en hjärtattack

En jamaicansk bodybuilding-ikon besegrade den sjufaldiga herr Olympia Phil Heath vid 43 års ålder. Han blev den äldsta bodybuilding-mästaren i sportens historia. Men i en tragisk händelseutveckling dog han på grund av en dödlig hjärtattack för två år sedan. Hans resa var anmärkningsvärd och han var en aktiv person sedan barnsben.

Den avlidne kroppsbyggaren ägnade sig åt olika sporter och var känd för att ha varit en del av fotbollslaget under flera år under sin ungdom. Han fördjupade sig i bodybuilding i början av 90-talet. Även om hans väg till bodybuilding inte var lätt och var fylld av upp- och nedgångar, lämnade han ett outplånligt märke på sporten. Flex Wheeler, som nyligen var en bodybuildinglegend, delade ett inlägg på sina sociala medier till minne av Shawn Rhoden på hans dödsdag.

Flex Wheeler minns Shawn Rhoden på hans dödsdag

Rhoden gick bort den 6 november 2021 på grund av en hjärtattack. Hans tränare, Chris Aceto, bekräftade den sorgliga nyheten om hans bortgång. Nyheten om hans alltför tidiga bortgång skickade chockvågor över hela kroppsbyggararenan. Idrottskollegor uttryckte sin sorg och gav sin respekt till den sena ikonen. Hans bortgång var en chock hittills.

Tidigare postade Sultanen av Symmetry en bild av Rhoden på sin Instagram-berättelse och skrev till den, “Vila i makten Lil Bro.” Flexatrons start inom bodybuilding var otrolig, men han stod inför flera utmaningar för att uppnå sina mål. Han gick igenom skador som tvingade honom att sluta tävla. Efteråt förlorade han sin far under toppen av sin karriär.

Flexatron: Blir Shawn Rhoden

Under de kommande åren imponerade han på världen med fantastiska förbättringar. Men det monumentala ögonblicket kom i rampljuset år 2018. När han var 43 och vann sin första Sandow-trofé genom att avsätta den sjufaldige titelinnehavaren Phil Heath.

I motsats till Hadi Choopans arga reaktion, kunde Samson Dauda inte vara lyckligare över att få en bronsmedalj: “Livet blir bara bättre och bättre”

Rhodens väg till framgång var så häpnadsväckande att Generation Iron gjorde en dokumentärfilm om hans liv, som visade upp hans upp- och nedgångar och den seger han åstadkom. Filmen heter ‘Flexatron: Becoming Shawn Rhoden. Den här dokumentären släpptes 2019 och innehöll den åttafaldige Mr. Olympia Ronnie Coleman, Rhoden själv och den regisserades av Tony Pettiford.

RELATED ARTICLES

Mest populär