Wednesday, December 6, 2023
HemUfc"Referee Ended It Too Early" - Jiri Prochazka gör en helomvändning, håller...

“Referee Ended It Too Early” – Jiri Prochazka gör en helomvändning, håller äntligen med Joe Rogans anklagelser om Marc Goddard på UFC 295

UFC 295 var en fantastisk händelse och Alex Pereira är den nya mästaren i lätt tungvikt. Jiri Prochazkas taktik att betvinga Pereira misslyckades i oktagonen, eller gjorde den det? Pereiras vinst över Prochazka var en kontroversiell sådan som splittrade stridsgemenskapen. Vissa ansåg att domaren stoppade matchen alldeles för tidigt, medan vissa ansåg att avbrottet var på rätt spår.

Joe Rogan ställde sig inledningsvis på de som trodde att avbrottet var för tidigt. Men Jiri Prochazkas uttalande, som bekräftade domarens beslut som perfekt, bidrog till att lugna upprördheten. Noterbart är att Prochazka nu har motsatt sig sitt första uttalande. Låt oss fördjupa oss i vad Prochazka har att säga.

Jiri Prochazka tror att han kunde ha vänt matchen

I den andra omgången tog berättelsen en mer kortfattad vändning jämfört med den inledande delen av berättelsen. Prochazka, som visar avsevärd intensitet, kopplat till några slagkraftiga slag mot Pereira. Ändå visade sig en vältajmad motkrok avrättad av den tidigare Glory Kickboxing-mästaren vara avgörande och skickade Prochazka till duken. ‘Poatan’ följde upp med armbågar när tjecken försökte ta ner honom. När Pereira lyckades skicka en omtumlad Prochazka till marken, hade domaren Marc Goddard sett tillräckligt för att kalla kampen.

Matchen splittrade gemenskapen och Rogan uppgav att han inte var nöjd med stoppet. Prochazka höll med om nederlaget och hävdade att Goddards beslut att stoppa matchen var rätt eftersom han låg nere. Det verkar dock som nu Prochazka är av åsikten att han kunde ha vänt matchen om inte för det tidiga stoppet.

I ett samtal nyligen avslöjade den tidigare mästaren i lätt tungvikt sin ärliga uppfattning. “Jag skulle kunna vända på det. Domaren avslutade det för tidigt men jag ville inte steka honom omedelbart.” I enklare ordalag anser Prochazka att beslutet var för tidigt, men han valde att vara nådig och ville inte att fansen skulle rikta sin frustration mot domaren. Rogan hade rätt i sitt uttalande när han sa att stoppet inte var rätt.

Joe Rogan var inte helt nöjd med stoppet

Efter matchens slut granskade Joe Rogan och hans kommentatorteam knockout-reprisen. Under analysen noterade den 56-årige Rogan att han kände att domaren Marc Goddard stoppade kampen lite för tidigt enligt hans åsikt. Trots att Jiri Prochazka tog en träff från Alex Pereiras vänstra krok, trodde Rogan att den tjeckiske fightern fortfarande var aktivt engagerad i matchen.

Efter att ha kontrollerat höjdpunkterna förklarade Rogan “Jag är inte nöjd med det avbrottet”, verkade Prochazka vid den tiden oberörd av resultatet och avstod från att uttrycka något missnöje. Istället gratulerade han Alex Pereira för segern och sa att han skulle komma tillbaka starkare.

Vad tycker du om Jiri Prochazkas plötsliga vändning? Tror du att Prochazka skulle ha vänt matchen om det inte hade blivit något stopp? Berätta för oss om din åsikt i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär