Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerRedo att skicka iväg Roberto Firmino, Al Ahli line-up bud på ex-Manchester...

Redo att skicka iväg Roberto Firmino, Al Ahli line-up bud på ex-Manchester United-stjärnan Andreas Pereira

Saker och ting blir mer och mer frustrerande för den tidigare Liverpool-spelaren Roberto Firmino för tillfället. Stjärnan är en av få fotbollsspelare som har haft en hetsig tid i Saudiarabien. Enligt rapporter är hans klubb, Al-Ahli Saudi, inställd på att släppa spelaren från sin trupp och letar efter andra alternativ. Andreas Pereira, en brasiliansk spelare, är en av dem, som har visat goda framtidsutsikter i engelska Premier League.

Amerikas favoritvideo idag

Firmino, tillsammans med en hel del av hans Liverpool-lagkamrater, flyttade till SA efter att ha fått fantastiska erbjudanden från Saudi Pro League-klubbarna. Men stjärnans form har varit under pari, eftersom hans enda tre mål för dem kom i hans första match för laget. Men kan Pereira vara en lämplig ersättare för Firmino på Al Ahli?

Al Alhis potentiella drag för Andreas Pereira avslöjades mitt i Roberto Firminos exitförhandlingar

Den Jeddah-baserade klubben togs över av PIF för majoriteten av sin andel och spenderade hårt på stora spelare. Teamet fick 237 miljoner dollar för att skaffa stora vapen som Riyadh Mahrez, Gabri Viega och andra. Man har nu siktet inställt på Andreas Pereira, enligt TNT Sports.

Pereira är inne på det andra i ett fyraårskontrakt med Fulham, som kommer att löpa ut 2026. Dessutom funderar spelaren också på ett potentiellt drag med en strävan att göra comeback i det brasilianska landslaget. Å andra sidan kan den Londonbaserade klubben som redan har försett SPL med en av säsongens största hits, Aleksandar Mitrovic, acceptera ett attraktivt erbjudande från viken. Klubben skulle kunna initiera en flytt i det kommande fönstret själv, säger TNT Sports.

Spelaren är väl insatt i att spela flera ligor när han är lånad från Manchester United, inklusive La Liga, Serie A och Brasileiro Serie A. Spelarens mest anmärkningsvärda prestation var förra året när han var en del av Flemingos resa att vinna Copa Libertadores 2022. Spelaren har haft en bra tid i Fulham, med sex mål och 12 assist på 60 matcher.

Även om Firmino inte bidrog så mycket kommer Al Ahli att vara ifred med sin situation just nu. Det tog bara ett år för klubben att återvända till Saudi Pro League efter att ha degraderats till division 1 säsongen 2021–2022. Laget ligger nu på tredje plats på ligatabellen bakom Al Nassr och topparna Al Hilal.

Al Ahli kommer nu att försöka tömma den utländska spelarplatsen genom att sälja Firmino, vars affär gäller till 2025. Andra rapporter tyder också på att Firmino kan åka tillbaka till Liverpool för en andra snålhet. Stjärnan har inte varit med i startelvan i en match sedan oktober och är redo att komma bort från Mellanöstern. På det hela taget, när transferfönstret knackar på dörren, skulle det vara spännande att se var båda brasilianarna kommer att landa.

RELATED ARTICLES

Mest populär