Tillbaka i 2017 vann Serena Williams Australian Open som tog hennes Grand Slam-tal till 23. Hon gick förbi Steffi Graf men hon var fortfarande bakom Margaret Court som hade vunnit 24. Hon har försökt att jämföra rekordet sedan dess men tyvärr, hon är ännu inte att göra det.

Detta har väckt en enorm fråga hos fansen – kommer Serena någonsin att bli lika med rekordet? Om detta ämne gav den amerikanska stjärnans goda vän Caroline Wozniacki sin åsikt.

”Alla hoppas att minst en till vinner till. Det är uppenbart att hon har spelet för att uppnå det, men det blir inte lätt eftersom det finns många tjejer som spelar bra. Även om hon inte vinner det har hon redan visat att hon är den bästa tennisspelaren i historien. Vi kan känna oss lyckliga att ha sett henne spela i vår tid, ” sa Wozniacki.

Serena Williams fortsätter sin sökning efter den 24: e Grand Slam
Serena Williams från USA reagerar under sin första omgångsmatch mot Kristie Ahn i USA vid French Open 2020. | REUTERS

Serena Williams 2021

Många människor håller med Wozniacki och anser redan Serena Williams vara den största kvinnliga tennisspelaren genom tiderna. Emellertid kommer den amerikanska stjärnan fortfarande att vilja följa Grand Slam-rekordet, eftersom det skulle vara ytterligare ett tillägg till hennes långa prestationslista.

Eftersom 2020-säsongen har avslutats tränar Serena förmodligen för att vinna sin 24: e major 2021. Det här kan vara hennes sista chans att vinna det eftersom hon kommer att bli 40 år nästa år och det skulle bli mycket svårt för henne att tävla senare år.

Hennes första möjlighet att äntligen jämföra rekordet kommer att vara på Australian Open. Hon har vunnit där sju gånger och ingen skulle räkna henne med att vinna en åttonde.

Läs mer – “Kommer inte tillbaka om han känner att han inte kan tävla”: Tidigare tränare väcker bekymmer över Juan Martin Del Potros återkomst