Wednesday, February 1, 2023
HemNBA"Redan en fruktansvärd plats för en ryss": Brittney Griners fängelsestraff kommer med...

“Redan en fruktansvärd plats för en ryss”: Brittney Griners fängelsestraff kommer med den tyngsta avgiften, hävdar amerikansk professor

Den kontroversiella WNBA-stjärnan Brittney Griner kommer att tillbringa nio tuffa år i ett av de hårdaste fängelserna i landet, enligt rapporter. Många framstående forskare har pratat om vad som väntar Griner i det fruktade fängelset.

Flera rapporter har hävdat att omänskliga arbetsförhållanden, våldsamma vakter och fientliga fångar är vanliga i fängelset. Nyligen talade en amerikansk professor om att fängelset redan är en fruktansvärd plats för en rysk medborgare. Ovanpå det kommer Griners könsidentitet och nationalitet att öka hennes elände.

Ryssar kämpar i fängelset där Brittney Griner hålls

Om uppgifterna stämmer kommer Phoenix Mercury-stjärnan Brittney Griner att tillbringa nio långa och hårda år av sitt liv i ett ryskt fängelse. Noterbart är att hon greps tidigare i år när tjänstemän grep henne på en flygplats nära Moskva.

De hittade spår av cannabisolja i hennes bagage, vilket ledde till att hon greps och att domstolen dömde henne till nio års fängelse. Enligt rapporter över hela världen kommer Griner att avtjäna tid på IK-2 straffkoloni i Mordovia.

Straffkolonin har några av de mest fruktade förhållanden som kan hemsöka basketstjärnan. Intagna uthärdar långa arbetstider med minimala raster.

Enligt en amerikansk professor är livet i fängelse svårt för en ryss. Å andra sidan är Griner en homosexuell amerikansk kvinna vilket kommer att göra hennes vistelse ännu svårare. Marina Alexandrova sa: “Det är redan en fruktansvärd plats för en ryss. “För någon utan kopplingar är det värre.”

Dessutom kommer språkbarriären också att skapa många problem. Griners kroppslighet är en annan faktor som kan påverka henne. Hon har en otrolig 6-fot-9 inches ram och de små fängelsecellerna kommer att göra henne obekväm.

Samtal för Griner är aktiva, säger utrikesminister

Brittney Griners sista hopp förblir ett fångbytesavtal. Enligt källor är samtalen mellan de två nationerna aktiva och det kan bli ett resultat snart.

Under en intervju hävdade USA:s utrikesminister Anthony Blinken att tjänstemän är i samtal med Ryssland om ett bytesavtal. Samtalen inkluderar tidigare marinsoldaten Paul Whelan tillsammans med Griner. “Vi har varit aktivt engagerade under dessa många månader för att försöka föra saker framåt,” sa Blinken.

Vad är dina tankar om situationen med Brittney Griner? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär