Wednesday, February 21, 2024
HemNASCARRed Bulls NASCAR-återinträde med Team Trackhouse kan visa sig vara problematiskt för...

Red Bulls NASCAR-återinträde med Team Trackhouse kan visa sig vara problematiskt för SVG:s Kaulig Racing Alliance, här är varför

En av de många fängslande historierna från 2024 års fjolår är Red Bulls återkomst till NASCAR. Det berömda motorsportlaget hade varit en del av NASCAR Cup Series tidigare och fungerade från 2006-11. I de senaste nyheterna, Trackhouse Racing kan vara organisationen för att uppvakta energidrycksvarumärket tillbaka till stock-car-racing när lagägaren Justin Marks retade fansen med en Red Bull-tips på sin Instagram-berättelse.

Amerikas favoritvideo idag

Kontaktpunkten mellan de två kommer att vara den trefaldige Supercars-mästaren Shane van Gisbergen. Efter en ikonisk debut 2023 körde Trackhouse Racing in i Auckland för säsongen 2024. Gisbergens tjänster har utlånats till Kaulig Racing för att hjälpa honom att vänja sig vid en ny racingstil i Amerika. Alliansen mellan Kaulig och Trackhouse kan dock orsaka en tvist mellan sponsorer, vilket kan leda till en hord av problem för Red Bull i NASCAR.

Red Bulls partnerskap med SVG kan starta en intressekonflikt

För några dagar sedan postade Justin Marks en bild av Shane van Gisbergen, förmodligen på Trackhouse HQ, undertecknande av vad som verkade vara ett kontrakt. Marks taggade föraren, Trackhouse Racing, Chevrolet, sponsorn WeatherTech och överraskande nog Red Bull. Bilden skickade samhället till en frenesi av spekulationer när rykten om att det berömda varumärket återvände till NASCAR spred sig som en löpeld.

När det gäller SVG innebär alliansen med Kaulig Racing att han kommer att tävla i Xfinity-serien heltid och delta i ett begränsat antal cupserielopp. En oenighet som skulle kunna uppstå i denna situation uppstår från Kauligs partnerskap med ett annat energidrycksmärke, Celsius.

Celsius etablerade sig i NASCAR när det slöt ett flerårigt avtal med Kaulig Racing 2021, efter att ha varit med laget sedan 2016. Sedan förra säsongen har det utvecklats till en primär sponsor för flera lopp. Celsius närvaro har setts på branddräkter, Justin Haley och AJ Allmendingers bilar. Med det sagt kvarstår frågan: vem kommer att vara med i Shane van Gisbergens klädsel efter hans flytt till Kaulig Racing?

Red Bull har sponsrat individuella förare i olika motorsportkretsar. Även om inte som huvudsponsor har organisationen ofta varit närvarande som associerad sponsor. Även om SVG har varit en officiell Red Bull-sponsrad förare sedan 2016, återstår ännu att se hur de motstridiga partnerskapen kommer att utvecklas. Det kan finnas två lösningar på denna märkliga konflikt. Medan en skulle begränsa Red Bulls närvaro 2024, gör en annan den till en officiell partner till Trackhouse Racing.

Alternativen till sponsringskonflikten i NASCAR

Ett möjligt resultat är att Red Bull tecknar som partner med Trackhouse Racing. Det skulle innebära att företaget kommer att finnas på lagets bilar, inklusive Ross Chastain och Daniel Suarez. Denna lösning innebär också att i de begränsade loppen som Daytona 500där SVG kommer att tävla i NASCAR Cup-serienhan kan köra en Red Bull-sponsrad bil eller andra sponsorrelaterade varianter.

När det gäller loppen i Xfinity Series kommer han att köra Celsius-sponsrade bilar utan något intrång från Red Bull eller en begränsad närvaro för det. Det andra alternativet skulle vara att Red Bull fortsätter som en personlig partner för Gisbergen som det har gjort i sju år. Efter att ha slagit sig ihop med individer i olika motorsporter utan några hinder, verkar detta vara det mest troliga resultatet av affären.

Hendrick Motorsports har upplevt en sådan situation i NASCAR tidigare. De Rick Hendrick-ägt team tecknades med två försäkringsbolag, Farmers Insurance och Nationwide Insurance. Medan Farmers Insurance var begränsad till #5 Chevrolet från Kasey Kahne, #88 av Dale Earnhardt Jr presenterade Nationwide Insurance-logotypen.

Det är ett av exemplen på två liknande sponsorer som samexisterar i samma lag. Med Kaulig Racing och Trackhouse Racing som kör olika bilar i olika turneringar blir situationen relativt lättare att lösa.

RELATED ARTICLES

Mest populär