Tuesday, February 27, 2024
HemF1Red Bull News: Christian Horner avslöjar Mercedes "defensiva" strategi som kostade Lewis...

Red Bull News: Christian Horner avslöjar Mercedes “defensiva” strategi som kostade Lewis Hamilton hans åttonde världsmästerskap

Medan fansen fortfarande återhämtar sig från förra säsongens hån, finns det ett sår som fortfarande värker i LH Army: den ödesdigra natten i Abu Dhabi. Trots att Lewis Hamilton var favorit till 2021 års titel, krossades den sjufaldiga F1-mästarens dröm efter att säsongen levererat en av de mest dramatiska vändningarna i senare tid. Inför säsongen 2024 ser det ut som att såret fortfarande är färskt. Men det som kan göra återhämtningstiden ännu svårare för Mercedes och dess fans är Christian Horners senaste åsikt om prövningen i Abu Dhabi.

Amerikas favoritvideo idag

Red Bull-chefen satte sig ner med den tidigare kaptenen för det brittiska cricketlaget, Nasser Hussain, för podcasten Secrets of Success och tog tittarna tillbaka till sin resa under säsongen 2021. När ämnet gick över till titelstriden påpekade Horner omedelbart hur Mercedes hade försatt Lewis Hamilton i en ogynnsam position för den ökända säkerhetsbilen omstarten.

Kostade Mercedes Lewis Hamilton 2021 års titel?

Inför den stora finalen visade Mercedes teamchef Toto Wolff tecken på att spricka under press efter att han krossade sitt headset som svar på Lewis Hamiltons och Max Verstappens sammandrabbning i Jeddah. Och att fokusera samma reaktion, enligt Horner, ‘trycket tränger igenom från toppen‘. Detta blev dock ganska uppenbart efter att Mercedes valde att köra en defensiv strategi mot Verstappen trots att det hade ett snabbare tempo.

Även med Max Verstappen efter honom vid omstarten, om Lewis Hamilton fick i uppdrag att offra banpositionen för fräschare däck, skulle striden ha varit rättvisare på långa vägar. Efter att reflektera över vad som gick fel för Brackley-outfiten delade Christian Horner: “Mercedes gick in i det loppet och de var snabbare än oss i Grand Prix. Lewis kunde hantera gapet till Max ganska bekvämt. Men sedan gick de väldigt defensivt, väldigt konservativt, och de lämnade Lewis ute på en uppsättning däck som var 43 varv gamla.”

Lewis Hamilton var verkligen en sittande anka på omstarten; med bara en handfull varv kvar, behövde det bara en omkörning för Max Verstappen att krossa Hamiltons förhoppningar om en åttonde världstitel. Horner tillade vidare, “Så han skulle bara någonsin, vid en säkerhetsbil, bli enormt exponerad. Jag tror att han som defensiv utsatte sig för situationen som utvecklades.” Till slut hoppade Verstappen över Hamilton efter en brandsväng och regerade suveränt för att ta hem en kontroversiell men välförtjänt första titel.

Red Bull-chefen, Christian Horner, tappade som vanligt inte chansen att dra några slag under hela intervjun när det kom till Mercedes brister och misslyckande med att leva upp till en bil värdig en åttonde förartitel. Han kände dock att det var värt att nämna Lewis Hamiltons nonchalanta och imponerande reaktion på ett chockerande nederlag i händerna på Verstappen.

Trots flammande Toto Wolff och Co., berömde Christian Horner bara Hamilton för hans “värdighet”?

Tänk dig det här: Du är Lewis Hamilton, på väg att vinna en rekordstor och oöverstiglig åttonde världstitel. Allt går jättebra, och titeln är bara några varv bort. Men efter några radiomeddelanden blev din värsta mardröm precis verklighet. Max Verstappen körde på 43 varv gamla däck och tog sig förbi alla odds att hamna precis bakom dig med färskt gummi, och precis som det är din titel borta.

Efter att resultatet vänt på huvudet är det bara säkert att anta att din reaktion skulle likna Toto Wolffs utbrott, eller hur? Även om det kan vara fallet, var det verkligen inte för mannen som förlorade allt själv. Christian Horner hörde av sig för att dela med sig av sina tankar om Hamiltons reaktion: “Och du vet, hur Lewis hanterade besvikelsen efter loppet, hatten av för honom, för återigen skulle han ha blivit ännu mer besviken; du vet, det rekordstora världsmästerskapet har precis försvunnit framför näsan på honom.”

Trots att han förlorade på en så stor milstolpe det året, visade Lewis Hamilton upp den respekt som många har kommit att associera med Sebastian Vettel. Horner avslutade med att beundra Hamilton; han sa, “Men han hanterar sig själv med värdighet och respekt; du vet, jag skakade hans hand i förarrummet efter loppet, och han hade godheten att säga bra jobbat.”

Det är säkert att säga att Christian Horner inte slösat bort tid på att påpeka Mercedes misslyckande, men till och med Milton Keynes-chefen kunde inte hitta fel på Lewis Hamiltons uppförande. Kanske är han LH Army’s GET av en anledning.

RELATED ARTICLES

Mest populär