Wednesday, February 1, 2023
HemF1Red Bull Boss retar Max Verstappen att klä ner sig för budgettaket...

Red Bull Boss retar Max Verstappen att klä ner sig för budgettaket i närvaro av mannen som bötfällde dem på 7 miljoner dollar

FIA krönte officiellt Red Bull och Max Verstappen till världsmästare för 2022 den 10 december, fredagen. Det var den årliga FIA-galan, med alla utklädda till Black-Tie-evenemanget i Bologna, Italien. Trots att Verstappen var regerande mästare bad han FIA-presidenten Ben Sulayem att justera klädkoden framöver.

Under presskonferenserna för alla mästarna och tvåan bjöd FIA-presidenten Ben Sulayem in F1-mästaren Max Verstappen till golvet. I sällskap med Verstappen var hans lagkamrat Sergio Perez och lagchefen Christian Horner. De reflekterade över sin säsong och hur fantastiskt det kändes att vinna konstruktörstiteln efter 9 år.

Sedan kom ett roligt ögonblick när Verstappen skämtade om klädkoden för prisutdelningen. Eftersom evenemanget i Bologna var ett evenemang med svart slips, var alla tvungna att klä upp sig skarpt i kostymer med fluga.

Men Max föreslog Sulayem att han skulle älska att göra hela ceremonin i jeans och vardagskläder. Max sa: “Jag skulle gärna göra det [the FIA Gala] i jeans.”

Och om detta skämtade Christian Horner snabbt om budgettaket. Han sa: “Ja, säg [the dress code costs] det i budgettaket.”

Uppenbarligen stödde Horner Max initiativ att klä ner sig och inkludera detsamma i budgettaket. Det kan hjälpa dem att budgetera bättre för att undvika överträdelsepåföljder.

DYK DYPARE

Red Bull ingick ett Accepted Breach Agreement (ABA) med FIA över deras budgetöverträdelse för 2021. FIA har straffat dem med 7 miljoner dollar i böter och 10 % minskning av aerodynamisk testtid för 2023.

Max Verstappen uttryckte att hans andra titel var mer givande och njutbar

När Max Verstappen tog emot sin världsmästerskapstrofé vid FIA-galan i Italien, uttryckte han hur det kändes annorlunda 2022. Verstappen särskiljde sin titel 2021 till att vara mer känslomässig eftersom det var hans första mästerskap.

Även om Red Bull har dominerat den här säsongen, njöt Verstappen säkert av att vinna fler lopp. Och 2022 var också speciellt för teamet, eftersom de vann både förar- och konstruktörstitlarna. Således kallade Max 2022-titeln mer givande och njutbar jämfört med hans hårda strid 2021.

Samtidigt kände Max också att Milton Keynes-teamet var mer konkurrenskraftigt i år än 2021. Förra året utvecklades Mercedes briljant under säsongen och var utan tvekan den snabbare bilen som gick in i de sista tävlingarna. Ändå segrade Max över Lewis Hamilton för att vinna sin första titel.

MAX VERSTAPPEN. VÄRLDSMÄSTARE!!!

En fantastisk säsong av en extraordinär talang#HistoryMade #F1 @Max33Verstappen pic.twitter.com/FxT9W69xJe

— Formel 1 (@F1) 12 december 2021

Christian Horner har förklarat att flygtestningsstraffet kommer att skada Red Bull nästa säsong. Så de kanske inte är lika dominerande som i år. Men som Verstappen kör på är det svårt att satsa mot honom om 2023 års titel.

Vad tror du? Kan Verstappen fortsätta sin rad nästa år? Och om han gör det, bör FIA-galans klädkod ändras till vardagskläder?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär