Friday, December 1, 2023
HemF1Red Bull anklagas för att ha tvingat Sergio Perez till Bottas-liknande roll...

Red Bull anklagas för att ha tvingat Sergio Perez till Bottas-liknande roll mot “Big Dog” Max Verstappen

Red Bull var i rampljuset under stora delar av andra halvan av säsongen i år. Från att ha brutit mot kostnadstaket till att Max Verstappen nekade lagets order att ge sin plats till Sergio Perez, det rådde ingen brist på dramatik i det österrikiska lagets läger.

Holländarens vägran att följa lagorder i Brasilien var en stor diskussionspunkt mot slutet av säsongen i skymningen. Det kostade Checo 2-poängsfördelen gentemot Charles Leclerc när han gick in på Yas Marina Circuit.

Red Bull-chefen Christian Horner förklarade dock att saken var löst mellan de två förarna och att de hade gått vidare från det. Men det är svårt att glömma en så stor händelse som den. Dessutom fick det många fans och reportrar att jämföra de två förarnas förhållande med Lewis Hamilton och Valtteri Bottas.

I Fast & Loose F1-podden hade gästerna ganska djärva saker att säga om Verstappen-Perez-incidenten. Scott Mitchell-Malm från Race sa: “Jag tror att Checo kom in i det här laget och övertygade sig själv om att han kunde bli världsmästare om han gjorde ett tillräckligt bra jobb.”

Han tillade också, “Jag känner att det måste vara en del av motivationen och jag tror att han väldigt tidigt förra året lärde sig vad hans regel var i laget, oavsett om han vill acceptera det eller inte. I år tycker jag att det har varit Bottas-likt som att bara gradvis mala ner hans självförtroende och självförtroende.”

“Max är den stora hunden i det laget. Det har han varit länge.”

Det ska bli spännande att se om Checo kommer ut och slåss mot Verstappen om titeln nästa säsong eller inte.

Sergio Perez ser ut att utmana Max Verstappen om hans mästerskap

Max Verstappen kommer inte bara att ha ett titelhot från Mercedes och Ferrari, han kommer också att behöva se upp för sin lagkamrat för att försvara sin krona. Sergio Perez öppnar upp om att slåss om titeln mot sin lagkamrat, Max Verstappen.

Perez sa: “Visst tror jag det. I början av året, om du tittar på det, matchade jag Max [Verstappen]. Det handlar bara om att vara mer konsekvent. Men jag lär mig fortfarande. Det är mitt andra år med laget. Jag tror att jag blir starkare och starkare.”

Perez erkände också det faktum att hans holländska lagkamrat körde på en mycket hög nivå. Dessutom sa han också att Max gjorde ett fantastiskt jobb och att han bara behövde fokusera på sig själv om han vill vinna mästerskapet.

Han sa vidare: “Jag behöver bara jobba hårt, jobba närmare mitt lag och försöka slå honom nästa år. Jag skulle inte vara i F1 om jag inte trodde att jag kunde göra det.”

Perez kanske hoppas kunna använda Verstappens tjafs i Brasilien förra året som motivation för sin titelutmaning nästa säsong. Kan mexikanen triumfera mot sin lagkamrat?

RELATED ARTICLES

Mest populär