Wednesday, February 28, 2024
HemGamingRapport: GTA V är för närvarande det näst mest sedda spelen på...

Rapport: GTA V är för närvarande det näst mest sedda spelen på Twitch

Populariteten för GTA V känner inga gränser eftersom det fortfarande är Rockstar Games mest populära titel. Även om andra Rockstar Games-titlar som Red Dead Redemption 2 släpptes efter GTA V, är det decenniumgamla spelet fortfarande studions viktigaste. Idag kan vi fortsätta att se spelets popularitet på streamingplattformen Twitch, där siffrorna fortfarande klättrar efter så lång tid.

Amerikas favoritvideo idag

Twitch-statistik har blivit en allmän bas för vilka spel som är populära vid den tiden. När spelare slutar spela ett visst spel minskar också tittarsiffran. Med spel som Fortnite och League of Legends som alla tiders favoriter på Twitch, regerar GTA V hårdare enligt statistiken den här veckan.

GTA V skjuter mot toppen

TwitchTracker har blivit en viktig resurs för att kontrollera vilka spel som för närvarande fungerar bra på plattformen. Enligt dess senaste rapport är det näst mest sedda “spelet” på Twitch GTA V. Men i verkligheten är det bara näst efter kategorin “Just Chatting”, som inte är ett spel. Så det gör det faktiskt till det mest sedda spelet på plattformen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Controller av RapTV (@controller)

Enligt rapporterna har GTA V lyckats dra in över 240 000 genomsnittliga tittare. Det faller under med ganska stor marginal jämfört med Just Chatting som i genomsnitt har 373 000 tittare. Beräkningarna är baserade på de senaste 7 dagarna, och förändringen i GTA V:s tittarsiffra har ökat med 3,2%. Även om detta kanske inte verkar så mycket, ger det GTA V att ha 9,306% av det totala antalet tittare på Twitch som tittar på spelet.

Nu när förvirringen om GTA V:s position på listan är borta, vilket spel är det näst mest sedda, frågar du dig? Det är League of Legends. Med 213 000 tittare i genomsnitt har spelet gjort ett enormt hopp med 55,7 %. League of Legends slog Escape from Tarkov i rankingen som sjönk med 65,4 % till 89,6 000 genomsnittliga tittare, vilket gör det till det tredje mest sedda spelet på plattformen.

Det fjärde mest sedda spelet är Valorant med 87,8 000 tittare. Fortnite, å andra sidan, har tappat många siffror och är ute efter Valorant med bara 86,9 000 tittare.

Vad är det som gör GTA V så populär idag?

Även om det kan vara förvirrande för vissa, hur någon kan se GTA V spelas i så många år, beror det på att GTA Online och GTA RP-servrar ingår i kategorin. Även om de flesta spelare har slutfört storyläget i GTA V, ger multiplayer-servrarna spelarna obegränsad spelbarhet.

Rockstar Games officiella onlineserver uppdateras ständigt och spelare får många nya delar av innehåll att utforska i GTA Online. Dr. Dre for the Contract DLC tar in den populära figuren i GTA-versen och saker som detta är det som håller spelarna fast.

Många av plattformens största streamers som xQc, Buddha och Sykkuno är hardcore GTA RP-spelare. Detta har lett till att kändisar som Doja Cat, LeBron James och Travis Scott också har hoppat in i händelsernas centrum. För att göra saker bättre för GTA RP-tittare gav Rockstar Games nyligen ut 600 000 Twitch-subs för GTA-tittare.

Det ständiga stödet från Rockstar Games och populariteten det nådde är anledningen till att GTA V fortfarande är det mest sedda spelet på plattformen. Vilka spel gillar du mest att se på Twitch? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär