Sunday, February 25, 2024
HemTennisRafael Nadal blir helt åsidosatt när veterantennistränare avger ett djärvt omdöme

Rafael Nadal blir helt åsidosatt när veterantennistränare avger ett djärvt omdöme

Spansk tennislegend, Rafael nadal, har haft en hetsig säsong 2023. Det har kantats av skador som hållit honom borta under hela innevarande år. Han har precis spelat två turneringar i år och har hamnat på sidan sedan Australian Open. Efter att ha varit ur spel i flera månader, levererade spanjoren äntligen några lovande nyheter till sina fans. Men legendarisk tränare, Rick Maccilevererade en upprörande förutsägelse om den tidigare världsnummer 1.

Amerikas favoritvideo idag

Nadal har retat om sin comeback i början av nästa år. Även om han inte har bekräftat sitt återkomstdatum, är spanjoren ivrig att komma tillbaka i aktion. Här är vad Macci sa om Nadals chanser 2024.

Rick Macci menar att Rafael Nadal inte är “på exakt samma nivå” längre

Under en intervju nyligen öppnade Serena Williams barndomstränare upp om chanserna att Nadal vinner Grand Slam-titlar nästa år. Med åldern inte på Nadals sida känner Macci att att vinna en stor titel kommer att vara ett långskott för spanjoren 2024.

Macci utökade denna tanke och sa: “Jag önskar Rafa all lycka, men han är inte på exakt samma nivå som han var tidigare så jag tror inte att han är en utmanare att vinna en Slam.” Vidare fortsatte han med att tillägga, “Jag tror att han kan vara konkurrenskraftig och jag tror att han är en tuff out för alla på lera, men det beror på hans hälsa.”

Nadals frånvaro i år var Novak Djokovics vinst. Den senare gick om Nadal, för flest Grand Slam-titlar som vunnits i herrsingel. Även om tennisproffset skulle ha velat konkurrera med Djokovic i denna aspekt, gjorde spanjoren ett ärligt erkännande inför sin comeback till banan. Låt oss dyka djupare.

Nadal erkänner att han ligger långt efter Djokovic

Medan Djokovic har tävlat framåt och vunnit 24 majortitlar, är Rafael Nadal två Grand Slam-titlar efter serben som 22-åring. Med tanke på Nadals ålder och oro för skador är det fortfarande osannolikt att han kommer att kunna gå om Djokovics rekord. Till och med tennisveteranen var överens i denna fråga när han pratade om sin comeback.

När han öppnade upp om detta sa Nadal: “Jag kommer inte att vinna fler majors än Djokovic, men jag kommer tillbaka för att tävla. Jag hoppas kunna berätta mer under de kommande veckorna. Fram till nu visste jag inte om jag någonsin skulle spela tennis igen, och nu tror jag uppriktigt att jag kommer att spela tennis igen.” Tror du att vi kan se det bästa av Nadal nästa år igen? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär