Saturday, January 28, 2023
HemF1"Quick Fix" inte lösningen eftersom nedslående Mercedes vägrar spela Dirty i F1

“Quick Fix” inte lösningen eftersom nedslående Mercedes vägrar spela Dirty i F1

När Mercedes rullade ut en annan sidepod-lösning än alla andra var det mycket surr bland deras fans såväl som deras rivaler. Tyvärr var buzz kortlivad, och den Brackley-baserade outfiten kämpade mycket av den första halvan av säsongen. Andrew Shovlin, Mercedes tekniska chef vid marken, tror dock att deras unika sidostödslösning inte hade mycket att göra med deras dåliga prestanda.

Lewis Hamiltons styrka testades verkligen efter loppet i Baku i år. Britten led extrema ryggsmärtor på grund av W13:s problem med tumlare. Som ett resultat var Hamilton osäker på om han kunde tävla nästa vecka i Kanada. Tack och lov för Mercedes är dessa dagar långt bakom dem.

Dessutom försvarade Andrew Shovlin deras ganska annorlunda inställning till rivalerna Red Bull och Ferrari. Han avslöjade att teamet egentligen aldrig oroade sig särskilt mycket för sin olika sidepod-lösning eftersom det inte påverkade prestandan särskilt mycket. Dessutom ansåg Silverpilarna att det var bättre att utforska sina egna idéer och utveckling snarare än att kopiera andra team.

Shovlin sa: “Sidepod-konceptet var något som vi var tvungna att förbinda oss till ändå för året, realistiskt sett. Men om vi hade varit mer fokuserade på att bara försöka hitta en snabb lösning, kanske vi har kopierat och rullat ut det och sett vad det gör.”

“Målet för oss var dock alltid att försöka förstå det själva och lära och hitta vår egen väg, för om du vill vinna, och du vill vinna lopp och världsmästerskap, kommer du inte dit genom att kopiera alla andras design .”

Silverpilarna fick utstå en tuff säsong. Lyckligtvis för dem började saker och ting lösa sig när de nådde roten till W13:s problem.

Mercedes chef avslöjar den stora vändpunkten för att lösa W13:s problem den här säsongen

En av de stora vändpunkterna under säsongen, enligt Andrew Shovlin, var den spanska GP i år. George Russell slutade på pallen bakom Red Bull-paret Max Verstappen och Sergio Perez. Dessutom lyckades Hamilton också avsluta P5 bakom Carlos Sainz. Shovlin avslöjade att Mercedes tog stora steg mot utvecklingen av sin bil den helgen.

Shovlin sa på Mercedes YouTube-kanal, “Barcelona var det där vi tog det största steget för att komma överst på fenomenet aero-studs.”

Han nämnde vidare, “Vi kunde ha ganska bra prestanda, men det gjorde också att vi kunde se att när vi löst det problemet, fanns det fortfarande andra problem att lösa med att köra bilen, det var inte särskilt bra över gupparna . Det gav oss klarhet att arbeta med de nästa stegen.”

Den brittiske ingenjören konstaterade att trots att det var en liten vinst så var det en viktig uppdatering i rätt riktning för Silver Arrows.

Lewis Hamilton och George Russell kommer att hoppas att nästa säsong blir bättre än den de utstod. Dessutom kommer de också att vilja utmana Red Bull och Ferrari. Kan Silverpilarna vända på tabellen och tävla om loppvinster igen?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär