Friday, December 8, 2023
HemF1"Quality of Herr Vettel": Red Bull Boss grillade en gång sin egen...

“Quality of Herr Vettel”: Red Bull Boss grillade en gång sin egen förare & Fernando Alonso för att han tvivlade på Sebastians magi

Ser man utifrån är det förarna som samlar de flesta beröm för lagets framgång. Alla Formel 1-enheter är dock medvetna om förarens och ingenjörernas bidrag och ingen kan kreditera det ena utan det andra. Det är precis därför Dr. Helmut Marko ingrep för att tysta Fernando Alonso, som höll på att gräva i Sebastian Vettel 2012.

2012 vann Sebastian Vettel sitt tredje mästerskap på tre år med Red Bull. Detta var verkligen ett frustrerande scenario för alla mästerskapsutmanare. En sådan utmanare, Alonso, körde för Ferrari vid den tiden och krediterade Red Bulls alla framgångar till sin brittiska ingenjör Adrian Newey.

Newey är ett geni i alla avseenden som har vunnit otaliga mästerskap med flera lag. Men när Alonso sa att hans riktiga mästerskapsrival är Red Bull-designern Adrian Newey, var Helmut Marko snabb att svara.

“Vår spanska

“Ja, Vettel tävlar i en Newey-bil, men han (Alonso) verkar ha missat att vi satte två av dem (Newey-bilar) i starten, och i slutet är det alltid Vettel som vinner.”

DYK DYPARE

Red Bull-rådgivaren talade för den tyska underpojken Vettel. Hans kommentarer drog dock Vettels dåvarande lagkamrat, Mark Webber, genom leran. Webber skulle inte ha tagit vänligt emot Markos kommentar. Speciellt med sina två tävlingsvinster och hans erkännande: “Jag är där (i F1) för mig själv”.

Oavsett vilket liknar det här scenariot när Lewis Hamilton talade om Adrian Newey säsongen 2022.

Lewis Hamilton producerade ett liknande ögonblick som Fernando Alonso, när han talade om Sebastian Vettel och Adrian Newey 2022

På frågan om Max Verstappens dominans säsongen 2022 valde britten att berömma mannen utanför bilen istället för mannen i den.

I ett tal till media sa Hamilton, “Det är mer att jag är imponerad av Adrian Newey och hans team. Jag tycker att det är ett fantastiskt lag; de har i allmänhet haft riktigt bra bilar under en tid”

Dessa kommentarer, liknande Alonsos kommentar, berättar bara för oss hur otroligt begåvad Adrian Newey är. Detta betyder dock inte att förarna som kör bilarna inte är lika begåvade.

Kommer vi att få se en trolldom av dominans från Red Bull och Adrian Newey under de kommande åren?

RELATED ARTICLES

Mest populär