Wednesday, December 6, 2023
HemNCAAPurdue volleybolllag tog säsongens 17:e seger med rekordhög ansträngning mot Michigan State

Purdue volleybolllag tog säsongens 17:e seger med rekordhög ansträngning mot Michigan State

Purdue Boilermakers dam volleybollag går platser. När de gick in i matchen mot Michigan State Spartans hade de 16-8 för säsongen totalt. De hade också 10-5 i Big Ten-konferensen före den sammandrabbningen. I slutet av första set låg Boilermakers efter för andra matchen i rad. Spartans tog första set med 25-23.

I matchen mot Minnesota Golden Gophers i Minneapolis släppte Boilermakers in första set med 25-17. Däremot vann de nästa tre på galopp för att vinna volleybollmatchen. Den matchen slutade 17-25, 25-22, 25-28, 25-27 till gästernas fördel. En liknande comeback gjordes också en nödvändighet vid detta tillfälle. Boilermakers gjorde ingen besviken.

Ännu en framgångsrik comeback för Purdue Boilermakers

Purdue Boilermakers gjorde ännu en comeback för att vinna volleybollmatchen med 23-25, 30-28, 25-23, 25-18. Deras officiella X-handtag delade ett kort klipp av resten av laget som plockade upp försvarsspecialisten Rachel Williams efter matchens slut. Intill det stod orden “Vinn #17.” Stämningen var festlig efter att de spelade in sin tredje vinst i rad.

Den första segern i den sekvensen kom mot Penn State Nittany Lions. Efter att ha lett två set till zip, blev Boilermakers sina egna värsta fiender, vilket lät Penn State tillbaka in i matchen. De förlorade de följande två seten för att skapa en spännande final. Så småningom vann hemmalaget med 25-17, 25-15, 21-25, 20-25, 15-12. Boilermakers kommer att möta Wisconsin Badgers, rankat som det näst bästa laget i NCAA. Deras senaste förlust kom mot samma lag i Madison, Wisconsin.

Rekordlik prestation från Boilermakers

Även om det sannolikt inte kommer att bli en trevlig upplevelse att möta Badgers, kan Purdue Boilermakers ta hjärtat av sin prestation inför den sammandrabbningen. Faktum är att Boilermakers noterade ett säsongshögt rekord motsvarande 16 block i matchen för att ta tillbaka kontrollen från spartanerna. Senast de noterade 16 block var det på hemmaplan ännu en gång. Deras motståndare den dagen var Indiana Hoosiers den 18 oktober. Boilermakers vann med 25-22, 25-22, 21-25, 25-13.

Purdue Volleyboll krossar Minnesota i en 4-set thrillermatch

Efter det slog de Nittany Lions i Pennsylvania, sedan Golden Gophers. En kortlivad förlustsvit på totalt två matcher följde efter dessa vinster. Boilermakers förlorade mot Illinois Fighting Illini och sedan Badgers.

Med uppbackning av publiken bestämt bakom sig, kommer Boilermakers att försöka vinna en upprörd seger. Det återstår att se hur framgångsrika de kommer att bli i den strävan. Badgers har för närvarande 23-2 för säsongen och förlorade sin sista match mot Nittany Lions. De kommer att försöka studsa tillbaka från det bakslaget medan Boilermakers kommer att försöka förvärra Badgers elände.

RELATED ARTICLES

Mest populär