Wednesday, February 28, 2024
HemBasketballPurdue Boilermakers vs Iowa Hawkeyes Match Förhandsvisning – Spelare att titta på,...

Purdue Boilermakers vs Iowa Hawkeyes Match Förhandsvisning – Spelare att titta på, head to head och förutsägelse av läckra NCAA-konflikter

Två av topplagen, Purdue Boilermakers och Iowa Hawkeyes, är alla redo att spela mot varandra i en mycket efterlängtad match. Sedan 1999 har båda lagen gått mot varandra i 43 matcher. Varav Boilermakers vann 26 matcher och Hawkeyes tog 17 matcher.

Amerikas favoritvideo idag

Deras senaste matchup ägde rum den 2 september 2023 där Boilermakers gick segrande med ett slutresultat på 87-73. Nu gör de sig båda redo att spela ytterligare en match mot varandra under NCAA-säsongen 2023-24. Och det här är spelarna att se upp med.

Spelare att hålla koll på

Purdue Boilermakers har en av de mest dominerande spelarna i ligan, Zach Edey. Med sin höga figur på 7 fot och 4 tum kan Edey vara ett allvarligt problem för Hawkeyes. Hittills, under den pågående säsongen, har han snittat 23,5 poäng, 11,1 returer och 0,9 assist. För Boilermakers är Edey nyckeln till deras offensiv såväl som försvar, och om Hawkeyes siktar på att vinna den här matchen borde de vara redo att stoppa denna jätte.

Medan Edey är nyckelspelaren för Boilermakers, är Braden Smith en annan spelare som sänder chockvågor i världen med sin förmåga att göra assist och ta returer. Även om returer och assist är hans bästa förmåga har han också i snitt 12,9 poäng per match.

Läs mer: Kan Purdue behålla nummer 1 NCAA-status när Kansas snubblar ut?

Iowa Hawkeyes har Ben Krikke som ledande målskytt som för närvarande har 18,7 poäng, 4,6 returer och 1,7 assist i snitt per match. Deras ledande rebounder under säsongen 2023-24 är Payton Sandfort som säkrar 8,4 returer per match. Dessa två spelare i Hawkeyes kan ändra rytmen i spelet om de hamnar i sin zon och Boilermakers bör se upp för dem.

Förhandsvisning av match

Boilermakers kommer att försöka dominera spelet från början med hjälp av sin 21-åriga jätte, Zach Edey och när han väl fångar rytmen i spelet skulle det inte finnas något att stoppa honom. Med tanke på deras historia av vinster och förluster mot varandra, skulle det inte vara ett långt skott att anta att den här matchen kan vara till förmån för Boilermakers. Men Hawkeyes är inte så bakom dem eftersom de har makten att stoppa dem.

Matchen kommer att avgöras av två viktiga faktorer, retur och poäng och laget som kan glänsa i båda kommer att ta denna seger. Boilermakers går in i denna match med sju vinster av de åtta matcher de har spelat hittills, medan Hawkeyes står med fem vinster av de sju matcherna de har spelat hittills.

Sammantaget, när Purdue Boilermakers och Iowa Hawkeyes förbereder sig för en intensiv uppgörelse, är basketentusiaster på jakt efter en njutning eftersom båda lagen skulle ge sitt bästa för att säkra denna vinst.

RELATED ARTICLES

Mest populär