Vid årets French Open såg Andy Murray tillbaka i världen. Den brittiska stjärnan hade inte spelat evenemanget på länge på grund av skada och fans var säkert glada att se honom igen. Den tidigare världens första matchens första match gick emellertid inte så bra eftersom han slogs av Stan Wawrinka. Detta ledde till några mycket kritiska kommentarer från Mats Wilander som sa,

Jag tror att Andy Murray måste sluta tänka på sig själv och börja tänka på vem han var. Har han rätt att vara där ute och ta jokertecken från de unga spelarna? ”

Andy Murray i aktion i French Open 2020
Storbritanniens Andy Murray i aktion under sin första omgångsmatch mot Schweiz Stan Wawrinka REUTERS / Charles Platiau

Mats Wilander om hans kommentarer om Andy Murray

Många människor vände sig inte vänligt till dessa kommentarer om Murray. Detta är anledningen till att den sjufaldiga Grand Slam-mästaren bestämde sig för att rensa upp saker i ett nyligen utseende på en podcast. Han nämnde, Murray har fortfarande 100 procent passion för sporten inbäddad i honom trots sin tidigare kritik för Andys prestation i Paris.

”Jag fick lite problem här under French Open med Andy Murray. Jag trodde att vi såg en Andy Murray som inte var så upphetsad. Han blev slagen ganska lätt, han var inte upphetsad. Han jobbar så hårt och han dyker upp vid French Open och han visar inte känslor. ” sa Wilander.

”Jag drar 100 procent åt honom. Han har förtjänat det. Jag tycker att den intressanta frågan är passion. Har Andy passionen? Och jag tror att han gör det. Jag är 100 procent säker. ” han lade till.

Andy Murray i acton i French Open 2020
Storbritanniens Andy Murray när han spelade sin första omgång mot Schweiz Stan Wawrinka REUTERS / Charles Platiau

Det är mycket tydligt att And Murray älskar tennis när han återvände till sporten även efter att ha varit borta i ett par år. Han måste nu spela sin bästa tennis igen och han hoppas kunna göra just det när han återvänder till Australian Open 2021.

Läs mer – “Kommer att motiveras”: Tidigare brittisk nr 1 optimistisk om Novak Djokovic som vinner ATP-finaler 2020