Sunday, February 25, 2024
HemCharles LeclercProblem för Lewis Hamilton när stort obehag väntar honom på Ferrari

Problem för Lewis Hamilton när stort obehag väntar honom på Ferrari

Vid det här laget vet alla att 2025 kommer Lewis Hamilton att tävla för Ferrari. Efter att ha lämnat Mercedes måste Hamilton vänja sig vid stallets sätt. Tillsammans med språkbarriären som britten kommer att behöva hantera på Scuderia, kommer han att behöva arbeta utan sin högra hand Peter Bonnington. Men detta är inte allt.

Detta är bara en del av köpet som 39-åringen har gett sig in på för en snabbare bil och sin dröm att köra för Ferrari. Det största problemet som Lewis Hamilton kommer att ha på Ferrari tillkännagavs för världen av René Arnoux under en intervju med Gazzetta.

René Arnoux avslöjar utmaningar som väntar Lewis Hamilton på Ferrari

Under intervjun med Gazzetta berättade René Arnoux om vad de tycker om övergången mellan Hamilton och Ferrari. Han började med att motivera Hamiltons drag när han sa: “Alla förare vill åka till Ferrari, utan undantag. Det hände mig också. Hamilton är en stor mästare, han har redan vunnit sju världsmästerskap, men han vill avsluta sin karriär i rött.” Samtidigt som han sa att hans beslut var det rätta, sa René: “Problemet är att han kommer att nå dit vid 40, och inom sport påverkar ålder resultaten. Många unga är starka: jag tror inte att man vid 40 kan vinna ett VM.”

När René fick frågan, “Tänk om Hamilton skulle gå starkt istället? Det skulle vara en stor rivalitet.” Till detta sa F1-legenden: “Självklart. Vet du vad rivalitet betyder för en förare? Att när du är på startfältet har du bara fiender runt dig. Och den största fienden är din lagkamrat.” Efter ytterligare undersökningar från intervjuaren sa Arnoux “Schumacher-Barrichello, Schumacher-Irvine, Verstappen-Perez: Föraren nr 1 säkerställer komfort. Lagkamraten har samma bil, men laget är allt för honom. Med Hamilton och Leclerc blir det inte samma sak.

Läs mer – Fernando Alonso till Mercedes? Carlos Sainz till Red Bull? Hur Lewis Hamiltons Ferrari Move blåser 2025 F1-förarmarknaden helt öppen

Intervjun fortsatte med fokus på Hamiltons 2025 kontrakt med Ferrari men vad Arnoux menade med att Leclerc var orsaken till obehag kommer från stallet, som slutligen lovade Charles den uppmärksamhet han förtjänar. Efter att ha försummat Charles Leclerc och fokuserat på Carlos Sainz hade laget alltid ställt honom vid sidan av. Innan han förnyade kontraktet med Leclerc, lovade Frederic Vasseur föraren rampljuset och en tidpunkt då han skulle serveras rättvist.

Mer från René Arnoux om Lewis Hamiltons Ferrari-transfer

René Arnoux nämnde hur Lewis ålder spelar en faktor i hans prestation. Han diskuterade det psykologiska slitaget, tröttheten från omfattande resor och utmaningen att förbli konkurrenskraftig under en lång F1-säsong med 24 GP.

Arnoux pratar om dynamiken i att ha en stark lagkamrat och kallar dem som de största rivalerna på nätet. Jämför detta med typiska uppställningar där föraren nr 1 har en bekväm position inom teamet, vilket tyder på att dynamiken kan förändras med Hamilton och Leclerc.

Det pratades många om att Lewis Hamilton skulle anlitas av Ferrari för sin marknadstilltal. Hamilton har genom åren blivit en populär figur och har även blivit en del av popkulturen. Även om hans säljbarhet kan vara en tilläggsfördel, avfärdar Arnoux tanken att Hamiltons flytt till Ferrari enbart är en marknadsföringsoperation.

Läs mer – Charles Leclerc avslöjade Lewis Hamilton “kan se exakt var Max (Verstappens) bil är bättre”, men han tvivlar fortfarande på sin framtida lagkamrat

Med det sagt, enligt Arnoux, kommer Lewis Hamiltons största anledning till obehag vara att Ferrari försöker fostra Charles Leclerc eftersom de lovade honom uppmärksamheten den här säsongen. Med tanke på allt, tycker du att Lewis Hamilton gjorde ett bra drag genom att gå till Ferrari? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inlägget Trouble for Lewis Hamilton as Major Discomfort Waits Him at Ferrari dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär