Friday, December 8, 2023
HemBoxing"Probably Like 10 Seconds": I svidande svar håller fansen med Tyson Furys...

“Probably Like 10 Seconds”: I svidande svar håller fansen med Tyson Furys förutsägelse om fantasymatch-up mot premiärminister Mike Tyson

Hur skulle en sammandrabbning mellan Tyson från denna tid och Tyson från svunnen tid se ut? Det är ganska känt att WBC-mästaren, Tyson Fury, uppkallades efter den legendariska mästaren i tungvikt, Mike Tyson. I dag, när den förstnämnde hoppas kunna leva upp till förväntningarna som kommer med att vara namne, har han också funderat på om han skulle vinna mot legenden. Nyligen började ett Facebook-inlägg baserat på en tidigare tweet få svar från fans om vem som skulle komma överst i en potentiell matchup. Reaktionerna var minst sagt anmärkningsvärda.

När “Iron Mike” hängde handskarna 2005 lämnade han efter sig ett arv på 58 matcher, 50 av dem vann imponerande. År senare, 2008, gick Fury in i ringen för att skriva samma arv som Mike Tyson hade på sin tid. Med åren skulle Fury fortsätta att bli en av erans bästa boxare, med 35 obesegrade matcher på sitt rekord. Men så kom ett slagsmål, som skulle störta uppfattningen kring honom. Instrumentell i denna undergång? Personen han blev uppkallad efter – Mike Tyson.

En Prime Mike Tyson vs. den nuvarande Tyson Fury?

Tidigare i augusti gick en tweet viral där “The Gypsy King” släppte sina cent över vem som skulle vara bättre i ringen: en förstklassig Iron Mike eller han. Han skrev, “Som @MikeTyson redan sa att det inte spelar någon roll vem du tror vinner eftersom jag är uppkallad efter honom så han har redan vunnit … en bebis som är uppkallad efter mästaren, bebisen blir mästaren wow.” Hans kommentarer kom när rapporter dök upp om att den legendariska fightern skulle träna Furys nästa motståndare, Francis Ngannou.

Den 28 oktober genomförde ‘The Gypsy King’ en utställningsliknande kamp mot debuterande boxare, Francis Ngannou. Ända sedan den saudiska kampen konceptualiserades har WBC-mästaren fått enorm kritik för det. Han var en världsmästare som slogs mot någon som aldrig hade boxats förut. På fight night skulle kritiken höjas. I en flämtande förändring av strömmar lyckades Fury vinna en mödosam seger endast genom ett delat beslut.

Detta etsade en buckla i hans boxningskarriär. Men det var inte bara hans oförmåga att etablera sin dominans som resulterade i detta debacle. Det var också Ngannous extrema precisionstid och kraftfulla stötar som drev honom så nära segern. Och varför skulle han inte? Han hade legenden i sitt hörn: förre världsmästaren Mike Tyson. Den sistnämnde hade anslutit sig till Kamerun-fransmannens träningsläger för att träna honom inför sin första boxningsmatch. Nu kämpar fansen om det i kommentarsektionen i ett Facebook-inlägg om vem som skulle vinna i en potentiell match.

Fans hör av sig för att avgöra vinnaren av denna Fantasy Matchup

Efter att Fury gjorde de här kommentarerna om Mike Tyson, där var en konversation nyligen i ett inlägg på sociala medier som försökte avgöra vem som skulle vinna mellan en prime Iron Mike och dagens Gypsy King. Fury själv har tidigare haft tron ​​att det skulle ta Mike knappt 30 sekunder att slå ut honom. Fansen utnyttjade ytterligare möjligheten att ge honom en verklighetskoll.

Ett fan applåderade Gypsy King för hans ödmjukhet. De skrev, “Tyson Furys ödmjukhet är en av de bästa kommentarerna. Må Gud upphöja dig idol. Du är en av de bästa.”

Ett annat fan applåderade också hans blygsamhet men ansåg att 30 sekunder var en överförsäljning. De kommenterade, “Förmodligen ungefär 10 sekunder, men jag applåderar hans försök att vara blygsam.”

En annan höll med Fury. De sa: “Ja, han fattade det rätt.”

Sedan kom ett fan som föreslog att Fury inte skulle hålla så länge även mot Manny Pacquiao. De skrev: “Till och med många pacquiao skulle slå ut dig på mindre än 30 sekunder. Kom ihåg hastigheten och kraften hos Pacquiao. Kom igen…”

Ett annat fan bönföll att om Mike kunde besegra Fury på 30 sekunder, så skulle det vara mycket lättare för George Foreman och Ernie Shavers. De kommenterade: “Föreställ dig vad Ernie Shavers eller George Foreman skulle göra då…”

Dessa kommentarer återspeglar inte bara Mike Tysons skicklighet som han skröt med i sina bästa år utan de är en representation av var Tyson Fury står idag. För en fighter av hans storlek påminner dessa kommentarer honom om att han har mycket mer att göra för att etsa sitt arv bland förrs års boxningsstorheter.

Mike Tyson eller Tyson Fury? Vem väljer du? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär