Sunday, December 3, 2023
HemBasketballPoint Guards In Action: A Closer Look Into NCAA-stjärnorna Paige Bueckers och...

Point Guards In Action: A Closer Look Into NCAA-stjärnorna Paige Bueckers och Caitlin Clarks unika spelupplägg

Den ena släpper både vilt och käft med sin spektakulära show, medan den andra skapar bråk med hennes återkomst. I denna förment nya tävling mellan de två poängvakterna på collegebasketkretsen görs en jämförelse mellan deras färdigheter och showmanship.

Eftersom 2023-2024 NCAA basketsäsongen för damer började den 6 november, är fansen glada över att se unga stjärnor i aktion. Två sådana enastående spelare som har gjort ett stort namn för sig själva är University of Connecticut Huskies-stjärnan Paige Bueckers och hennes samtida Iowa Hawkeyes-stjärnan Caitlin Clark. Men vad skiljer den ena från den andra?

På vilken sida finns Paige?

Paige Bueckers anses vara en av de bästa spelarna i sin generation inom college-basket. Hon har kompletterats av olika kritiker och basketstjärnor. Medan South Carolina Gamecocks tränare Dawn Staley kallade henne “generationsspelare” erkände den tidigare Huskies-stjärnan Diana Taurasi henne som “den bästa spelaren i basket”

Stående 6 fot lång, Bueckers är en exceptionell point guard. Hennes smala kroppsbyggnad hjälper henne att vara smidig på banan, vilket ökar hennes atleticism. 22-åringen är en av de bästa passningsspelarna som bidrar till att hon sätter upp bra korgar för sitt lag. Hon är en playmaker som har beskrivit sig själv som “pass-först”-spelare.

På grund av hennes smala ram brukar motståndare spela henne genom kontakt som hon tacklar med sin snabbhet. Årets spelare i Naismith College 2021 är effektiv på att förutse sina rivalers flytt under deras försvar och tar sunda beslut vid lämpliga tidpunkter.

Hennes spelfärdigheter avskräcker henne inte från att slå exemplariska trepoängare och dunka vid kanten. Uppdragningshoppskottet har varit ett av hjälpvapnen i hennes rustning. För hennes spelstil jämförs hon ofta med Taurasi.

Totalt sett har Bueckers gjort ett snitt på 17,8 poäng med slående returer på 4,6 poäng per tävling och 5,1 assist per match. Hon har en fenomenal field goal-procent på 52,7 % och ett trepoängars field goal på 43,2 %.

Kan Caitlin Clark matcha Bueckers talang?

Caitlin Clarks spel liknar Bueckers i den meningen att hon också älskar trepoängare och logotyptreor. Hon jämförs ofta med NBA-legenden Steph Curry för hans distansskytte. Med en skottprocent på 42,1 % har Clark visat ett bättre skjutspel över 25 fot. Hon har erkänt att hennes favoritdel av spelet är övergångsbrott och logga treor.

Clark är ganska alfa för sitt lag Iowa Hawkeyes eftersom hon har de högsta 40 pekarna (9) i damernas collegebasket. Hon har redan överskuggat WNBA-stjärnan Sabrina Ionescu genom att ha det högsta antalet av 25+ poäng, 5+ assist och 5+ returer i collegebasketbanan.

Clark anses också vara en växande konkurrent till New York Liberty-stjärnan Breanna Stewart. Anses som den främsta utsikten för 2024 års WNBA-klass, Clark har bevisat sin duglighet på college-basketstadiet och allas ögon är på henne. Hennes skjutspel får ibland hennes mindre trovärdighet för hennes assistspel. Men Clark är lika kompetent passningsspelare som hon är i sina trepoängare. Förra året var hon ledande assistspelare i rad för andra året.

Hon blev också den första spelaren i collegebasketkretsen oavsett kön som hade mer än 900 poäng och 300 assist under en säsong. Hennes parning med centern Monika Czinano var en fröjd att se eftersom hon var expert på pick and roll. Totalt sett fick Clark i snitt hela 27,3 poäng per match med 7 returer per tävling och 8 assist per match. Hon hade en field goal-procent på 46,6 % och en trepoängare på 37,7 %.

För att glädja collegebasketfansen valde Clark att stanna ett femte år med Iowa Hawkeyes och förhoppningsvis kommer han att driva dem till en NCAA-mästerskapstitel i år innan han slår till i WNBA.

Clark och Bueckers har varit lika viktiga för sina lag och har spelat ansvarsfulla roller. Det återstår bara att se vilken som kommer att gå segrande i titelstriden.

RELATED ARTICLES

Mest populär