Friday, December 8, 2023
HemGolfPlanerar Jay Monahan att stjäla en sida från sin bok när PGA...

Planerar Jay Monahan att stjäla en sida från sin bok när PGA Tour omfamnar Tiger Woods TGL?

Tiger Woods och Rory McIlroys TGL handlar om raken för proffsgolfgreenerna på några veckor. Golfvärlden är chomping på bitarna början på något unikt för golf, och så alla ögon är inställda på vad TGL ger till bordet. Medan samtal om att den tekniskt kunniga ligan introducerar en ny alternativ dimension till golf har gjort alla upphetsade, har några vändningar i PGA Tours historia tagit rampljuset.

I den senaste serien av evenemang har nyheterna om att PGA Tour öppnar sina armar för TGL hamnat i framkant. Att hålla Woods och McIlroys historia på PGA Tour under råd, planerar Jay Monahan att ta en sida från Woods bok?

PGA Tour funderar över skottklockintegration för att tackla problem med långsamt spel

När det gäller evenemangens toppmoderna tycks PGA Tour blicka mot innovation. Inspirerad av Tiger Woods och Rory McIlroys teknikdrivna TGL, verkar det finnas en diskussion kring att införa en TGL-funktion i PGA Tour, i relation till en ganska kontroversiell version av golfvärlden. Norb Gambuzza, PGA Tours senior vice president för media och spel, ser potential i att ta med sig ett element från TGL, skottklockan.

PGA Tour har tidigare varit tvungen att ta itu med lödningen i frågan om långsamt spel i golf. Gambuzza, i en intervju nyligen, pratade om behovet av innovation och berömde skottklockan som en “cool sak” som kunde få resonans hos golffans.

TGL:s skottklocka är inställd på 40 sekunder per skott, och den syftar till att lägga till lite energi, spänning och effektivitet till spelet, något som liknar åtgärder i basket och baseboll. När det gäller tillägget av skottklockan tillade PGA Tour-chefen Jay Monahan: “Vi kommer att prata om det på vårt möte i Player Advisory Council … när du tittar på de saker du kan göra för att förbättra det, menar jag, vi avslutade Zürich Classic 20-någonting minuter för tidigt.”

PGA Tour har haft sin beskärda del av spelkontroverser relaterade till den tid det tagit för spelare att putta tidigare. Det här steget att hämta inspiration från TGL och införliva slagspel i PGA-touren kommer inte bara att gynna Touren utan kommer också att öppna ytterligare dörrar för Tiger Woods och Rory McIlroys idé. Shot clock kommer att vara ett smart och långsiktigt fördelaktigt tillägg, och här är varför.

Hur kommer tillägget av en skottklocka att hjälpa TGL och PGA Tour?

Nyheter om golfvärlden som brottas med speltempo är inte okända, och därför överväger PGA Tour nu nya konkurrenselement för att ge spelet en känsla. Anledningen till att tillägget av en skottklocka på PGA Tour kan vara ett huvuddrag är att nu om spelare överskrider en 40-sekunders tidsgräns, drabbas deras lag av ett straffslag. Den här skottklockan kan dessutom ses som en åtgärd för att göra spelet mer engagerande och tidseffektivt för tittarna.

Mitt i vilda LIV Golf Ripoff-anklagelser, hur motverkar TGL de fientliga ryktena kring det?

Nu kan golfare som tar för mycket tid för varje slag inte längre leda till långa rundor, vilket naturligtvis kan vara frustrerande för både spelare och åskådare. PGA Tour har mött kritik för incidenter med långsamt spel, och olika spelare har uttryckt sin oro tidigare, så införandet av en skottklocka kan vara ett sätt för PGA Tour att ta itu med detta problem och skapa en mer dynamisk och tittarvänlig erfarenhet.

Diskussioner och överväganden för att ta itu med långsamt spel har pågått länge, och TGL:s slagklockkoncept kan inspirera PGA Tour att utforska liknande innovationer och ytterligare öka speltakten inom professionell golf.

RELATED ARTICLES

Mest populär