Wednesday, February 28, 2024
HemBoxing"Pinsamt": Fans blir rasande när topprankningen tar bort förluster från Teofimo Lopez...

“Pinsamt”: Fans blir rasande när topprankningen tar bort förluster från Teofimo Lopez rekord inför Jamaine Ortiz-kampen

En oskyldig idiot? Eller en medveten manöver? Teofimo Lopez lyckades försvara sin världstitel. Det är en fjärde raka vinst för den honduransk-amerikanska mästaren. Beslutet och styrkorten kommer att förbli diskussionsämnen under en tid. Men långt innan antände ett skärmgrepp en uppsjö av konversationer över chattrutorna.

Teofimo Lopez besegrade Jamaine Ortiz genom ett enhälligt beslut. Han gick med i den lätta welterviktsraden under andra halvan av 2022. Den 10 juni, förra året, besegrade han Josh Taylor för att bli WBO- och Ring-titellistan. Sju månader senare var han redo att möta den första obligatoriska utmanaren. Vinsten kommer säkerligen att lägga till “The Takeovers arv eftersom han planerar att skala upp och slåss mot större namn för större lönedagar. Men bör flytten involvera att vrida fakta och siffror, som många fans observerade idag? Kan det handla om att förstora en mullvad till ett berg, eller finns det mer i historien än vad man kan se? På förväntade grunder följdes några frågor av en hel del kommentarer från ett laddat parti.

Teofimo Lopez: Once Bitten – Totally Shy?

Upptakten till huvudevenemanget med Teofimo Lopez och Jamaine Lopez i huvudrollerna såg den regerande mästarens foto och namn visas på en display. Än så länge är allt bra. Men det som rörde upp bålgetingens bo var rekordet som dök upp. För utmanaren var statistiken exakt. 17 vinster varav 8 var knockouts, mot 1 förlust och 1 oavgjort. Vissa anhängare fann sig dock förbryllade över detaljerna som presenterades för “The Takeover”.

Där stod det: 19 vinster, 13 säkrade genom knockouts mot nollförluster. Inte hur i himlen är det möjligt? Antalet vinster och knockouts är korrekta. Nitton vinster som nu har blivit tjugo tillsammans med de tretton knockouterna. Men förlusterna?

För nästan tre år sedan, den 27 november 2021, fick Teofimo Lopez sitt första proffs besegrade i händerna på George Kambosos Jr. Bara ett år innan gjorde Lopez det otänkbara genom att besegra mästerteknikern Vasyl Lomachenko för att bli lättviktsdivisionens enhetliga mästare . Men tyvärr kunde han inte göra mycket för att behålla titeln från den plundrande Aussies angrepp. I augusti året därpå gick han med i den lätta welterviktsklassen.

Fansen hade precis en fältdag. Ganska många ifrågasatte motivet. Sedan såg några som vanligt skämtet i hela händelsen.

Skriver på skärmen

Inlägget “Pinsamt”: Fans blir rasande när topprankningen tar bort förluster från Teofimo Lopez rekord före Jamaine Ortiz Fight dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär