Tuesday, February 27, 2024
HemF1Pierre Gasly följer Lewis Hamilton och Cos fotspår för att hjälpa barn...

Pierre Gasly följer Lewis Hamilton och Cos fotspår för att hjälpa barn som kämpar med kritisk sjukdom

När Stefano Domenicali tog över rollen som Formel 1:s vd 2021 drog han sig inte för att uttrycka sin önskan att F1-förare ska vara mer än bara förare. Som ansiktet utåt för sporten uppmanade han förarna att också ta på sig större ansvar. Det har dock funnits några förare som alltid har förstått detta ansvar. Välviljans hjul sattes i rörelse av den sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton, vars senaste välgörenhetssträvanden har inspirerat en medracerförare, Pierre Gasly, att ansluta sig till den sak som spridits av ‘Önska något’ Fundament.

Amerikas favoritvideo idag

Lewis Hamilton, känd inte bara för sin racingförmåga utan också för sina filantropiska insatser, har blivit en symbol för medkänsla i Formel 1-gemenskapen. Hans senaste vänlighetshandling utvecklades när Mercedes orkestrerade en överraskning för treåriga Morgan Riddler, som fick diagnosen dödlig cancer i oktober 2021.

Morgans önskan att delta i den brittiska Grand Prix verkade svårfångad tills Mercedes, ledd av den 38-årige britten, tog med sig en bit av racerbanan till det unga fansen. Genom att presentera honom med en tidigare version av W13, en F1-bil med ett uppskattat värde på 15 miljoner dollar, exemplifierade Mercedes den medkännande sidan av racing och skapade bestående minnen för lilla Morgan.

Pierre Gasly följer i Lewis fotspår och blir ambassadör för ‘Make A Wish’ Foundation

Förutom enastående generositetshandlingar är Lewis Hamiltons engagemang för globala saker djupgående. Tidigare erkänd som den mest välgörande idrottaren i Sunday Times Giving List, den brittiska racingikonen tilldelar 7 % av hans inkomster till olika ändamål, med fokus på utbildning, ungdom och sysselsättning på global skala. De Mission 44-stiftelsenett bevis på hans engagemang, syftar till att främja mångfald inom motorsport, vilket ger möjligheter för individer från olika etniska bakgrunder.

Nu verkar det som att Hamiltons altruistiska anda har tänt en gnista hos en annan F1-förare, Alpines Pierre Gasly. Gasly tillkännagav nyligen sitt ambassadörskap för Make a Wish Foundation, en organisation som är dedikerad till att uppfylla de mest omhuldade önskemålen från barn som diagnostiserats med kritiska sjukdomar, ofta cancer. Gasly delade gemensamma värderingar med stiftelsen och uttryckte sitt engagemang för att föra ljus in i dessa barns liv och göra deras drömmar till verklighet.

Tillkännagivandet kom via Gaslys Instagram, där han delade sin stolthet och glädje över att stödja stiftelsen. I sin bildtext sa Gasly: ​​”Det är en ära att få gå med i denna sak och att föra ljus in i livet för barn med kritiska sjukdomar genom att förverkliga deras drömmar.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av PIERRE GASLY (@pierregasly)

Domenicalis uppmaning till förare att föregå med gott exempel, förstå deras inflytande som ansiktet utåt för Formel 1 och erkänna deras betydande ansvar har fått resonans i förare som Hamilton och nu Gasly.

Efter att Lewis Hamilton uppfyllt drömmen på 15 000 000 $, kastar Neymar Jr. brutalt bort Red Bull för att hälsa F1-stjärnan George Russell med ett 4-ordsmeddelande

Men eftersom Formel 1-förare i allt större utsträckning tar till sig roller som aktivister, har några utmaningar dykt upp som undergräver F1:s krav på ansvar.

F1-förare får kritik för hyckleri och privilegier när de tar på sig större ansvar

Kampanjen ‘We Race As One’, initierad av Formel 1, återspeglar en växande önskan bland förare att förespråka olika ändamål, som sträcker sig bortom det initiala fokuset på rasistiska orättvisor och effekterna av covid-19-pandemin. Lewis Hamilton har mött anklagelser om hyckleri och kritik av privilegier. Trots hans ansträngningar att ta itu med hans koldioxidavtryck, hävdar vissa att hans engagemang i F1 undergräver hans miljömässiga hållning.

Föreningen av miljöaktivism med privilegier väcker frågor om tillgängligheten för motorsport, särskilt med de betydande ekonomiska investeringar som krävs för att gå in i karting. Begreppet privilegium sträcker sig bortom individuella handlingar till den bredare frågan om “betala förare” i F1, exemplifierat av Lance Stroll, som står inför anklagelser om svågerpolitik på grund av sin fars lagägande. Denna situation bidrar till uppfattningen att F1 är ett exklusivt område för de ekonomiskt privilegierade.

Men sociala medier, trots sin potential för negativa motreaktioner, ger en plattform för förare att visa upp en mer relaterbar sida. Hamiltons aktivism skapar ett prejudikat och betonar effekten av genuina handlingar framför bara ord.

Tycker du att det är rätt att tona ner Formel 1-förarnas ansträngningar när de försöker ta ett socialt ansvar? När allt kommer omkring har de ett sådant betydande inflytande över människorna där de hör hemma. Skulle det inte hjälpa om fler förare tog upp manteln och tog upp de saker som betyder något? Dela dina tankar om saken i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär