Thursday, November 30, 2023
HemF1Pierre Gasly eller Alex Albon? Fans låser horn när striden om...

Pierre Gasly eller Alex Albon? Fans låser horn när striden om att skryta värms upp

Tack vare en obeveklig och oförlåtande säsong från en man, istället för i toppen, tvingas vi leta någon annanstans under 2023 års Formel 1-mästerskapssäsong. Men denna påtvingade blick mot resten av fältet och strider över hela rutnätet kan vara en välsignelse i förklädnad. Denna påtvingade syn får oss att se på andra förare i ett nytt ljus och det är precis därför vi skulle vilja lyfta fram Pierre Gaslys prestation. Fransmannen har varit en av de mest underskattade förarna på nätet och hans prestation under säsongen 2023 ger den otroliga löpningen från Alex Albon en springa för pengarna.

Alex Albon har utan tvekan en av säsongens största överraskningar med sina otroliga löpningar i majoriteten av loppen. Den thailändska föraren placerade sin Williams bland topp 10 vid sju olika tillfällen där han säkrade sin bästa finish i Kanada och upprepade bedriften i Italien. Vi behöver inte ens diskutera raket mot hans nya lagkamrat på grund av dess ensidiga karaktär.

Det var dock inte fallet med Gasly. Fransmannen anslöt till Alpine i år och har bevisat sin förmåga mot sin första rival och lagkamrat. Som påpekat på Reddit av ett fan, med två lopp kvar att gå har Gasly slagit sin lagkamrat Esteban Ocon i kvalificeringen head-to-head med 12-8. Gasly har fått stryk av sin lagkamrat även poängmässigt med en 62-46 poäng till hans fördel.

Men sedan Belgiens GP är Gasly en förändrad man. Sedan Spa har Gasly utkvalificerat Ocon vid 10 tillfällen jämfört med den senares tre. Poängmässigt har Gasly säkrat 46 poäng på de senaste nio loppen jämfört med Ocons 15 poäng. Faktum är att Gasly sedan Spa Gasly har säkrat sex topp-sju placeringar jämfört med Ocons tre under hela säsongen.

Sedan sin kritik om att missa gyllene möjligheter har fransmannen dragit upp strumporna och levererat. Det är just detta som får fansen att backa honom istället för Alex Albon som säsongens mest underskattade förare.

Fansen hettar upp säsongens mörka häst-debatt mellan Alex Albon och Pierre Gasly med statistik som kommer fram

Albon har pratats om i F1-staden vid många tillfällen, särskilt under hans kanadensiska GP. Den thailändska föraren drar fart från Williams-bilen som vi inte ens visste att den hade.

Efter Belgiens GP är det dock svårt att bortse från Gaslys säsong och det är precis vad debatten handlar om i kommentarerna till Reddit-inlägget.

“Jag ska säga Gasly också, Albon-säsongen har inte gått undercover och har diskuterats väldigt ofta för att kalla honom underskattad.”

“Gasly har bevisat att han är minst på jämn mark med Ocon, och allt lika kanske han är den bättre föraren. “

“Håller väldigt mycket om Gasly”

“Albon och Gasly för mig. Båda ganska stabila varje vecka, med tanke på deras nuvarande maskinsituation.”

“Inga, men om jag måste säga en, skulle jag säga Albon.”

“Gasly är ett bra rop. Jag trodde ärligt talat att han inte skulle matcha Ocon, vad fel jag hade”

Vissa säger Gasly och vissa säger Albon. Vem enligt dig har varit säsongens överraskning?

RELATED ARTICLES

Mest populär