Monday, December 4, 2023
HemNFLPhiladelphia Eagles-stjärnan lider av en galen njurskada som gör att han blir...

Philadelphia Eagles-stjärnan lider av en galen njurskada som gör att han blir släckt på obestämd tid efter att ha gått upp mot Green Bay Packers

I matchen mot Green Bay Packers såg Philadelphia Eagles också en spelare i sitt eget lag bli skadad, förutom Aaron Rodgers. Defensiv back, CJ Gardner-Johnson led av en galen skada. Till en början var diagnosen oklar tills det kom besked om att 24-åringen hade fått en rivsår på njuren.

Tom Pelissero, från NFL Network, gav nyheten att nummer 23 var ute på obestämd tid. Tidsplanen för hans återkomst är ännu inte fastställd. Återkomsttiden kommer att variera beroende på hur intensiv rivningen är.

Eagles säkerhet CJ Gardner-Johnson ute på obestämd tid efter att ha drabbats av skärrad njure på söndagskvällen, pr. @TomPelisserohttps://t.co/7JAbG29t8L pic.twitter.com/rGj6dq6GAd

— Runt NFL (@AroundTheNFL) 29 november 2022

Pelissero rapporterade dock att skadan inte kommer att avsluta säsongen för säkerhets skull och att den inte kräver någon operation.

Philadelphia Eagles säkerhet fick en brutal träff

Under den första kvarten av söndagskvällsmatchen hade Gardner-Johnson smällt i mitten av fältet med Packers WR Christian Watson.

DYK DYPARE

Den skadade idrottaren böjde sig ihop av smärta. Sjukvårdspersonalen tog sedan med honom till omklädningsrummet. Efter att han lämnat fältet återvände han inte. Reed Blankenship, en odraftad rookie från Eagles, spelade som ersättare. Han snappade upp Aaron Rodgers i andra kvartalet.

NFL-källa bekräftar att CJ Gardner-Johnson har rivit en njure för att följa med hans revbensskada, troligen en fraktur.

Eagles säkerhet kanske inte går på IR, men kommer att vara ute under en längre period. Om IR kommer han att vara borta under åtminstone de kommande 4 matcherna och kommer inte att vara berättigad förrän 1/1 vs. Saints. https://t.co/w4RFiglW37

— Jeff McLane (@Jeff_McLane) 29 november 2022

Även om Blankenship gärna ersatte Gardner-Johnson, var hans förlust förödande för Iggles. Han toppar listan i avlyssningar. Totalt har han sex och är en av toppspelarna i Philadelphias försvar.

Mer information om skadan som Eagles säkerhet ådrog sig

Så många som tre NFL-spelare skadar sina njurar varje säsong. Gardner-Johnson är inte den första spelaren som drabbats av en skärrad njure. Faktum är att Eagles TE Zach Ertz inte deltog i en match 2019. Och 2015 drabbades två spelare från Indianapolis Colts och San Diego Chargers av njurarna med en veckas mellanrum.

Låter som att CJ Gardner Johnson hoppas att bara missa några matcher men kommer att spela spel https://t.co/uZUoRYcm7D

— John Clark (@JClarkNBCS) 30 november 2022

Revbenen, ett lager fett och ett annat skyddande lager skyddar njurarna. Så när en person upplever trubbigt krafttrauma, som en olycka eller idrottsskada, kan stöten tvinga fram ett skär i njuren. Även om rivsår kan skära på djupet, är många inte så djupa och de knyter inte livmoderns uppsamlingssystem.

Därför kommer fansen senare att få veta vad som kommer att hända med säkerheten och när han kommer tillbaka till planen.

RELATED ARTICLES

Mest populär