Wednesday, February 28, 2024
HemBrooks KoepkaPhil Mickelson kan bli en icke-spelande kapten? Lefty's Nemesis kastar ljus...

Phil Mickelson kan bli en icke-spelande kapten? Lefty’s Nemesis kastar ljus över en stark möjlighet

Den första personen som lämnar PGA Tour och går med i LIV Golf. Ja, vi pratar om Phil Mickelson som gick med i den Saudi-stödda ligan redan 2022. Dessutom gjorde han det för ett rapporterat enormt belopp på $200 miljoner, det högsta av någon spelare innan Jon Rahm kom. Men med den prestation han har delat ut på kretsen hittills, är hans framtid på samma säker?

Nyfikenhet uppstår naturligtvis på vad som skulle hända med ‘Lefty’ när tiden som anges i hans kontrakt med den alternativa touren är över, vilket en golfentusiast ställde upp på X. Tja, som ett svar på detsamma delades en tweet av 53-åringens ärkerival för ett tag sedan som avslöjade framtiden för de olika lagkaptenerna inklusive den 6-faldiga majormästaren i LIV Golf!

Kommer LIV Golf att förlänga Phil Mickelsons kontrakt?

Alan Shipnuck gick vidare och svarade på en fråga från ett golffan som uttryckte sitt tvivel om hur den PIF-finansierade kretsen “inte” möjligen “skulle ge … 200 miljoner för en kille som vanligtvis är i botten 5 varje vecka.” Författaren nämnde hur “Alla kaptenerna (plus Talor Gooch) har 4-årsavtal”, från det att de skrev på i ligan.

Dessutom påpekade han hur “intrigerna och förhandlingarna under hösten 25” mellan Yasir Al-Rumayyan och de olika spelarna inklusive Dustin Johnson, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau och Cameron Smith skulle “definiera LIVs framtid. ” Dessutom delade han också hur det talas om att Bubba Watson och Mickelson tar på sig en “icke-spelande kaptensroll” efter 2025.

Varför en icke-spelande kapten? Tja, under åren efter att ha gått med i den störande touren har den 45-faldiga PGA Tour-mästaren inte precis delat ut anmärkningsvärda prestationer. Under de 23 evenemang som LIV Golf har varit värd för har han spelat i 22 av dem med bara två topp-10-placeringar; en T8 i Chicago 2022 och en T10 2023 under Bedminster-turneringen.

Alla kaptener (plus Gooch) har 4-årsavtal. Intrigerna och förhandlingarna hösten 25 mellan Yasir och DJ, Brooks, Bryson, Cam, etc. kommer att definiera LIVs framtid. (Det talas om en icke-spelande kaptensroll för Bubba och kanske Phil.) https://t.co/wwfviTJJrU

— Alan Shipnuck (@AlanShipnuck) 11 februari 2024

Ändå kan man inte förneka den inverkan som Mickelson som spelare har fört in i golfens rike. Det blir alltså inte särskilt överraskande när han fick flest pengar för att teckna över till LIV Golf. Men för att njuta av detsamma måste proffsen följa vissa skyldigheter, enligt rapporter.

De krav som LIV Golf ställer på sina spelare

Enligt avtalet som undertecknats med den saudiska ligan måste proffsen tillhandahålla exklusiv rätt att “visa ut, utnyttja, kopiera, reproducera och på annat sätt använda” sin bild när och när det krävs av den Greg Norman-ledda turnén. Dessutom har han inte heller någon rätt att hoppa över turneringar på schemat om inte och tills en nödsituation kräver detsamma.

Det är inte allt. Avtalet kräver också att golfaren ska övertyga andra idrottare att gå med i LIV Golf. Enligt affären måste han “hjälpa ligaoperatören att försöka övertala spelare” att gå med på den alternativa turnén. Dessutom skulle han inte tillåtas att dyka upp för intervjuer utan tillstånd från kretsen och är också tänkt att bära LIV-kläder och logotyp till varje turnering, inklusive icke-LIV.

Det återstår fortfarande tid innan golfarens kontrakt går ut. Således, om han lyckas dela ut glittrande prestationer under samma tid, finns det en mycket stor chans att Mickelson fortsätter som han för närvarande är. Hur som helst, tummarna för proffset!

Inlägget Phil Mickelson kan bli en icke-spelande kapten? Lefty’s Nemesis kastar ljus över en stark möjlighet dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär