Wednesday, February 28, 2024
HemGolfPGA Tour News: Tiger Woods tre stora professionella motgångar utforskade

PGA Tour News: Tiger Woods tre stora professionella motgångar utforskade

Tiger Woods namn är en stark kraft i golfvärlden. Hans gungor är verkligen som ingen annan. Men inte ens golfvärldens Hall of Famers kan undantas från de enstaka motgångarna som livet för med sig. När golfspelet går in i sin nya säsong 2024, har fansen förväntat sig att se Tiger Woods oftare på banan.

Amerikas favoritvideo idag

Även om framtiden för Woods spel förblir något som fans med spänning ser fram emot, är det viktigt att också komma ihåg bottennivåerna i hans karriär som hjälpte honom att framstå som en starkare version av sig själv. Den 82-faldiga PGA Tour-mästaren har utan tvekan haft en karriär förskönad med sina många prestationer. Men lutningen av hans karriär är säkert inte bara toppar; det har funnits tillfällen då golfdjungelns tiger har fått möta livets bördor.

1. När Woods nådde sin lägsta OWGR-ranking

Tiger Woods långa uppehåll förra året ledde till att han sjönk till sin lägsta OWGR-rankning någonsin i karriären i november. GETEN placerades på 1307:e plats av rankningssystemet på grund av hans oförmåga att prestera på grund av hälsoproblem. Det här var definitivt ett stort bakslag i hans serie av att vara en av de bästa spelarna globalt.

Woods gjorde dock ett enormt hopp tillbaka i OWGR, tack vare hans comeback vid Hero World Challenge under de sista månaderna av 2023. För närvarande ligger Woods på 883:e rankningen globalt, ett hopp med 424 platser från sin lägsta ranking.

2. Tiden då Augusta-mästaren fumlade och hade sin värsta Masters-runda någonsin

De senaste åren har varit extremt svåra för vinnaren av 5X Green Jacket! Efter hans nästan dödliga olycka 2021 har hans ben varit svagt och han har genomgått många skador för att komma tillbaka till sitt ursprungliga jag. Förra året, efter att ha pressat sig själv till sina gränser, fick han slutligen dra sig ur Augusta National efter att ha skjutit 73 i den andra omgången.

2022 fungerade dock svåra benskador som svåra hinder i vägen för honom på Augusta. Golfaren sköt sina sämsta rundor någonsin vid den tiden, spelade in helgrundor på 78 och slutade på 47:e plats. Intressant nog var 2022 Masters hans första tävlingsstart på 14 månader.

3. När 15x major-vinnaren missade ett cut för första gången på tio år

Tillbaka i US Open 2006 missade golfstoren cutten i en stor turnering för första gången på 10 år. Detta var efter hans fars död, Earl Woods, i maj samma år. Under den nivån av känslomässig stress har även de största spelarna svårt att prestera, och det är förmodligen precis vad som hände med honom också. Han sköt 12 över par för att missa cut för första gången i 38 majors som proffs.

Sammantaget är det säkert att säga att även de största av storheterna har sina strider att utkämpa. Tiger Woods beslutsamhet fungerar dock som en påminnelse om att man med hårt arbete och beslutsamhet kan studsa tillbaka från allt som drabbar dem.

RELATED ARTICLES

Mest populär