Wednesday, December 6, 2023
HemViralSportsMomentsPeruanskt klassiskt drama utspelar sig när Universitario firar seger i mörkret

Peruanskt klassiskt drama utspelar sig när Universitario firar seger i mörkret

Om man tittar på plottvisten i den peruanska fotbollsscenen, skulle till och med Shakespeare ha avundat den. Ett mästerskapsfirande på Alejandro Villanueva Stadium i Peru gick plötsligt från “ljus, kamera, action” till “ljuset är slocknat”.

Euforin över Universitarios efterlängtade seger i peruansk Classico möttes av en bisarr vändning på grund av ett småaktigt svar från de bittra rivalerna Alianza Lima. Det usla efterspelet under mästerskapsdrabbningen har gjort åskådarna som är närvarande på stadion och bortom förvirrade.

Ett litet mörker sänker sig över fotbollsstadion för att få ett stopp på firandet

Universitario firade 2-0-resultatet och fick sin första vinnartitel för årtiondet. Eftersom det markerade ett historiskt ögonblick efter det tvåbenta slutspelet mot Alianza Lima har rivaliteten avslöjats. Med Edison Flores och Horacio Calcaterra som gjorde mål och säkrade en 3-1 sammanlagd seger, nekade Lima en tredje raka Liga 1-trofé.

Det berömda nyhetshandtaget Daily Mail har tagit till sitt Instagram-konto för att göra ett inlägg om nyheterna den 9 november. Inlägget med rubriken, “Roliga ögonblick peruanska sidan släcker strålkastarna för att stoppa rivaliserande lag från att fira titelvinsten Alianza förlorade titeln till sina största rivaler så släckte alla lampor för att hindra dem från att fira på planen eller i omklädningsrummet” har fått 11,8 000 visningar.

College Football Clash påverkas när Ohio State opponerade spel för att skydda campus och skoltraditioner

Rivaliteten mellan de två fotbollsklubbarna har varit rådande sedan 1928 och den speciella händelsen ökade bitterheten. När slutsignalen blåste när Universitario förberedde sig för firandet, valde Alianza Lima ett litet svar när arenan störtade i mörker.

Fans uttrycker sin åsikt om de avskräckta firandet

De geniala fotbollsspelarna tog till mobiltelefonfacklar. Att snabbt anpassa sig och förvandla den mörka gesten till en unik hyllningsbakgrund. Att avslöja de nykrönade mästarna inför svåra omständigheter gick inte obemärkt förbi. Som rapporterats av The Guardian, baserat på kommunikationen med Liga 1, var det ett strömavbrott i det ögonblicket. Dock lysdioden

Ett av fansen, som missade livestreamingen men fick uppdateringar från Twitter, delade med sig av sina tankar: “Missade spelet och kom ikapp på Twitter. Låter som att VAR var lika dålig som vår prestation?”

Ett annat fan kom med en sarkastisk kommentar till det drag som togs mot det rivaliserande laget, “Vad? Jag tillåter det”.

Känslosammanstötningen på och utanför planen på grund av denna incident kastar ljus över fotbollsrivalitetens flyktiga natur.

Ögonblicket har markerats i den peruanska fotbollens historia mitt i den bländande atmosfären på stadion som är upplyst av mobiltelefonfacklor. Även om Universitas solade sig i glansen av sin seger utan att tillåta mörkret att stjäla showen, avslöjar det vikten av idrottsanda i prestigefyllda matcher som den peruanska Classico.

RELATED ARTICLES

Mest populär