Thursday, November 30, 2023
HemNFLPatriots huvudtränare Bill Belichicks häpnadsväckande portfölj avslöjar varför 71-åringen förtjänar en chans...

Patriots huvudtränare Bill Belichicks häpnadsväckande portfölj avslöjar varför 71-åringen förtjänar en chans till

Bill Belichicks framtid är med rätta det mest omdiskuterade ämnet i NFL just nu. Efter att ha sett anmärkningsvärda framgångar och 6 Super Bowl-vinster är dynastin nu i spillror. Och Belichick, som är General Manager och huvudtränare för New England Patriots, har en roll att spela i allt detta. Laget har 2-7 just nu och går in i vecka 10 av grundserien. Med en internationell match framför sig i Tyskland, kommer han att skämma ut sig inför sin tyska publik?

Men Belichick har ett CV som nästan saknar motstycke i NFLs historia, och han förtjänar en chans till att bevisa sig själv. Även om det har pratats om att låta honom gå, om han förlorar matchen mot Indianapolis Colts, kommer ägandet att göra ett stort misstag om det skär Belichick loss.

Bill Belichick är lätt en av fotbollens bästa tränare

71-åringen har en tränarkarriär som sträcker sig över 48 år. 24 av dem har Bill Belichick varit huvudtränare för Patriots. När det gäller totalvinster ligger han tvåa på 331. 17 matcher från att ha passerat Don Shula som tränaren med flest vinster. Men medan Don Shula bara har 2 Super Bowl-vinster, tornar Belichick över honom på 6. Under honom vann Pats också 17 AFC East Championships.

Belichicks försvar är legender. Han är känd för att vara en strikt disciplinär med ett starkt öga för att träna bra försvar. Deras försvar har slutat i de 10 bästa poängliga försvaret den säsongen 18 gånger sedan 2001, och varje år sedan 2012. Han har också vunnit titeln “Årets tränare” tre gånger, bara en under Don Shula.

“Tränar fortfarande hårt varje dag”: Pensionerade Rob Gronkowski släpper lös sitt nästa spel genom att gå med i ett specialteam

2007 skrev Patriots franchisehistorien när de var obesegrade genom 16 matcher av säsongen, innan de föll precis under perfektion i Super Bowl LXII när de förlorade mot New York Giants. Med ett lika fantastiskt CV som detta, hade han också hjälpt till att skapa och forma spelare som fortsatte med sin magi i andra lag efter att ha gått vidare från Pats.

Tre spelare som har sin framgång att tacka Belichicks Midas touch

5x SB MVP Tom Brady var det 199:e totalvalet i NFL-draften 2000. Men under Belichick fortsatte han med att spela in 61 582 passningsyards, 456 TDs (båda fjärde flest i NFL-historien) och 5 Super Bowl-vinster. “Brady or Belichick”-debatten har fått sitt eget liv nu, särskilt efter att Brady fortsatte med att vinna SB med Tampa Bay Buccaneers, har Belichick inte lyckats vinna en SB utan Brady. Men på sin podcast, Let’s Go, sa GOTEN själv att han inte skulle ha spelat som han gjorde utan Bill.

RELATED ARTICLES

Mest populär