Sunday, February 25, 2024
HemNFLPatrick Mahomes säkerhetsutrustning: Hur mycket kostar en NFL Quarterback-hjälm?

Patrick Mahomes säkerhetsutrustning: Hur mycket kostar en NFL Quarterback-hjälm?

Patrick Mahomes hjälm har varit samtalsämnet. Varför? I Chiefs vs. Dolphins showdown hade han brutit hjälmen. Om det inte vore för hjälmen kan det leda till allvarlig skada för spelaren. Hjärnskakning skulle bli mycket vanligare. Så, hur mycket kostar en QB-hjälm? Och vad går ut på att göra en?

Amerikas favoritvideo idag

Dessutom är hjälmar just nu ganska bra på att skydda spelare. Men i takt med att tekniken utvecklas kommer vi säkert att komma med bättre hjälmar som kan göra hjärnskakning till ett minne blott.

Hur mycket skulle Patrick Mahomes hjälm ha kostat honom?

Om du tittar på Mahomes hjälm är det inget extraordinärt med den. Det är bara en röd hjälm med snygg Chiefs-grafik. Men dessa hjälmar är underverk av ingenjörskonst. Om du började bryta isär hjälmen, skulle du veta varför. På insidan är hjälmens stoppning specialanpassad 3D-printad som passar spelarens huvud perfekt. Det är därför du inte kan byta ut en spelares hjälm mot en annan. Det finns en god chans att den inte passar ordentligt.

Dessutom är stoppningen gjord med en komplex gallerstruktur. Strukturen är inte bara lätt utan också tuff. De senaste Vicis-hjälmarna som bärs av spelare har certifierats av NFL självt för att erbjuda det bästa huvudskyddet. Den som kom med av Vicis år 2021, har till och med hyllats av TIME magazine som en av årets bästa uppfinningar.

Sagt och gjort, om du köpte en original Vicis-hjälm till dig själv, hur mycket skulle det kosta dig? Den officiella webbplatsen säger att kostnaden är $899,99 för den senaste Zero2 QB Elite-hjälmen. Det är ett dyrt pris att betala för en hjälm. Några billigare alternativ? Företaget Riddell säljer “NFL Authentic Helmets” för $359,99. Ändå ingen liten summa! Så, om hjälmarna är så bra, hur bröt Mahomes ens sin?

Hur bröt Mahomes hjälmen?

Hans hjälm borde inte ha gått sönder under normala omständigheter. Men på söndagen var förhållandena inte normala. Temperaturen hade sjunkit till under 0 grader! Det är troligt att de låga temperaturerna skulle ha gjort hjälmen skör. Och så skedde kollisionen. Mahomes tävlade mot målzonen. Bollen låg i hans händer. Just då kraschade Dolphins safety DeShon Elliott in i honom. Båda deras hjälmar kolliderade. Och en stor bit av hans hjälm flög.

Stoppade det Mahomes? Aldrig! Han fortsatte spela. Två pjäser senare gick han till sidlinjen för att byta hjälm. Det fanns bara en reservhjälm och den var också frusen. Men han hade inget val. Dessutom passade inte hjälmen honom ordentligt. Men han fortsatte och Chiefs vann till slut.

Kanske borde NFL inte jobba på att utveckla köldbeständiga hjälmar också.

RELATED ARTICLES

Mest populär