Saturday, December 9, 2023
HemNFLPatrick Mahomes brott slog inte delfinerna, dessa två faktorer gjorde det

Patrick Mahomes brott slog inte delfinerna, dessa två faktorer gjorde det

Efter mycket förväntan och gissningar om vilket lag som skulle dyka upp i toppen gjorde Kansas City Chiefs det. De besegrade Miami Dolphins med 21-14. Hela Deutsche Bank Park, mestadels fylld av fans i röda tröjor, var upprymd. Efter att ha väntat på Chiefs i 33 år var de äntligen här. Och det kunde inte ha varit ett mer perfekt besök. De vann inför sina tyska fans.

Nyckelspelaren de letade efter var 2x SB MVP Patrick Mahomes. Och i mindre utsträckning, Travis Kelce, särskilt efter att hans ryktade förhållande med Taylor Swift kom fram. Men i Dolphins-spelet var det inte Mahomes eller Kelce som stal showen. Det var inte någon från chefernas brott alls. De två lysande ljusen i spelet var två defensiva spelare.

Chiefs försvar säkrar vinsten för sitt lag

Trent McDuffie var med i en man-till-man-bevakning av Dolphins-stjärnan WR Tyreek Hill. Och när Tua passade bollen till honom såg han redan hur spelet skulle utvecklas. Han hade flitigt studerat filmen och han kunde nu förutsäga framtiden. Han attackerade Tyreek Hill, och bollen flydde hans händer och studsade på planen i en fumling. Och sedan hände den här stora pjäsen som delas av @JustJarmin. Det är förmodligen det mest extraordinära spel vi har sett från Chiefs på flera år.

Säkerhet Mike Edwards öste upp bollen på marken. Men så kom en förlöst Hill och försökte ta honom i benen. Och precis då, lateralt han bollen bakåt till Bryan Cook. Med bollen i Cooks händer körde han mot målzonen. Hans 21,31 miles per timme löpning förvandlades till en hånfull galopp när han korsade 5-yardlinjen och… touchdown!

Cooks 59-yard löpning på 21,31 miles satte ett franchiserekord. Och det var hans första touchdown någonsin. Många skyllde på Tyreek Hill för de förlorade poängen. Han tappade bollen i en fumling av McDuffie och misslyckades sedan igen med att fumla Edwards. Det verkar som att Chiefs tog ett klokt beslut att skilja sig från honom innan säsongen 2022.

Tyreek Hills strejk öppnade dörrar för Chiefs försvar

När Chiefs erkände för Tyreek Hill att de inte kunde betala honom de 70 miljoner dollar han förtjänade, kom Dolphins och ringde. Och Tyreek bestämde sig för att hoppa av skeppet. Detta kom efter att han vunnit Super Bowl med Chiefs 2019. Och sedan vann Chiefs igen 2022. Som om det inte var tillräckligt bevis på att beslutet de hade tagit var sunt, borde gårdagens spel vara tillräckligt.

Med Chiefs lönetak frigjort, eftersom de inte behövde skjuta ut miljoner för att betala en wideout, använde de dessa pengar för att bygga upp sitt försvar. De byggde försvaret med djupet som grund. Travis Kelce sa till Kansas City Star, “Detta är det bästa försvaret jag någonsin spelat med.” Till och med Mahomes sa utan att tveka: “Jag menar säkert.”

Läs mer: Efter att ha förstört rekordlistan, avslöjar Tyreek Hill den ultimata faktorn bakom valet av Miami och inte Jets

Chiefs nästa match är mot Philadelphia Eagles i en revansch om Super Bowl LVI. Dolphins var i toppen av AFC East, och Chiefs slog dem. Eagles är i toppen av NFC East. Kommer Chiefs att slå dem också?

RELATED ARTICLES

Mest populär