Wednesday, February 28, 2024
HemKate DouglassParis News 2024: Världsmästaren Kate Douglass inspirerar ungdomar med råd att "inte...

Paris News 2024: Världsmästaren Kate Douglass inspirerar ungdomar med råd att “inte tänka så mycket på” utmaningar vid olympiska försök

OS närmar sig och alla de tidigare och nuvarande olympierna återförenas över roliga tesessioner eller en vacker promenad i minnet. På samma sätt bjuder vissa podcaster också in debut eller unga charmörer för att inspirera den vanliga publiken. På samma sätt bevittnade simvärlden, som inte kan hålla reda på människor som väver framgångsberättelser, en fenomenal ökning i Tokyo 2020.

Kate Douglass, den som slog Rebecca Sonis amerikanska och US Open-rekord på 200 bröstsim, har återuppstått. Men den här gången är det av en anledning som går utöver konkurrens och vinst.

Kate Douglass har inspirerande anteckningar i butiken

I en podcast vid namn Kick Set, hade podcastserien USA Swimming, bjudit in simmaren för en rolig chit-chat. Hennes startpunkt, bronsmedaljvinnande ögonblick för OS i Tokyo, har fortfarande den viktigaste positionen i hennes hjärta. Frågan som poddvärden ställde var: “Så om någon av dessa, de här ungdomarna i Doha-laget skulle fråga dig hur det är att simma vid olympiska prov och som vilka råd har du till mig? Jag går in i mina första prövningar, vad skulle du säga till dem?” Hon hade en “inte tänka för mycket” attityd och fortsatte med sitt tal.

Sa, “Åh, jag skulle säga, försök att inte bli för i huvudet innan ditt lopp ärligt talat. Jag känner bara för att fokusera på din egen tävlingsstrategi och bara vara säker på att du vet hur du gör det loppet”. Vidare sa att hon är någon som tappar lugnet under dessa träffar, men vill inte att ungdomar ska känna likadant. Låt oss ta en titt på hennes banbrytande händelse i Knoxville.

Knoxville såg drottningen komma fram

Med en vinnande tid på 2:19.30, var Pro Swim Series-stoppet inget annat än ett drömmoment för Douglass. Under 2012 och 2009 slogs standarden och US Open-rekordet som Soni hade satt, av Douglass i januari 2024. Inte nog med det, rekordet i Pro Swim Series som Annie Lazor tidigare hade satt ett slut samma historiska dag .

LÄS MER: Hur många lopp har Lia Thomas vunnit? Är hennes begäran till World Aquatics giltig?

Under de två senaste VM-tävlingarna hade Kate Douglass tagit silver och brons. Innan hon tog ett så stort steg var hennes plats på 15:e plats på alla tiders artistlista och 55:a på prestationslistan. Efter att ha gjort det stort på NCAA till och med, hade hon redan slagit kollegialrekordet som senior förra året.

Inlägget Paris News 2024: Världsmästaren Kate Douglass inspirerar ungdomar med råd om att “inte tänka så mycket på” utmaningar vid olympiska prover visades först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär