Wednesday, February 28, 2024
HemMLBPapperskorgslock blåst vid skyltstöld 2017 – inuti Houston Astros ökända skandal

Papperskorgslock blåst vid skyltstöld 2017 – inuti Houston Astros ökända skandal

Det var år 2017. Ett lag som en gång var känt som underdogs som gjorde spännande comebacks nådde toppen av baseboll och tog World Series-titeln. Houston Astros skrev historia. Men en skandal kvävde snart champagnen och konfettin, eftersom utredningsrapporter avslöjade en chockerande verklighet: Astros lurade sig till toppen!

Detta ansågs vara ett noggrant koordinerat schema som förorenade själva essensen av spelet. Spelarna använde teckenspråket mellan pitcher och catcher. Ett papperskorgslock var deras osannolika vapen med vilket Astros enligt uppgift stal hemligheter från motståndarlagen. Detta är mer än bara en historia om fulspel och konsekvenser, “Det är en fråga som genomsyrar hela ligan”.

Fallet: En titt på Houston Astros skyltstöldskandal

För att veta på djupet om skandalen måste man veta att “När du fuskar på planen och säger till folk när en snabbboll kommer, så spelar du verkligen med hjärtat av spelet,” tidigare MLB-kommissionär, Fay Vincent som regerade. från 1989 till 1992, sa. Hans ord spelades in i dokumentären “The Astros Edge”. Detta för oss till det dödsdömda året.

När Houston Astros börjar sitt lopp efter säsongen 2023 undersöker FRONTLINE fuskskandalen i Houston Astros och vad den säger om baseboll idag.

“The Astros Edge: Triumph and Scandal in Major League Baseball” streamas nu. https://t.co/Awi8Ojrjfv pic.twitter.com/wzE6r8D6XZ

— FRONTLINE (@frontlinepbs) 8 oktober 2023

2017 var ett mörkt år i Houstons franchisehistoria. Året som vecklade ut sagan om skyltstöld började med en “löpare” som rusade från videorummet till utgravningen. Han fortsatte att viska hemligheterna med motståndare som fångare. Detta förvandlades kort efter till ett digitalt stafettlopp.

Efter ytterligare undersökning avslöjades det att (dåvarande) bänktränaren Alex Cora knackade in i omspelsrummet och matade stulna skyltar till utgravningen. Tekniken ersatte snabbt budbärare av kött och blod i form av textmeddelanden och smartklockor.

Astros använder kameror för att stjäla skyltar, ett haveri pic.twitter.com/rncm6qzXxw

— Jomboy (@Jomboy_) 12 november 2019

För att utveckla hur de orkestrerade hela systemet använde Astros på ett listigt sätt en center-field-kamera som skickade en live-feed till en dold skärm nära deras dugout. Detta var den dolda utsiktspunkten där spelare och andra parter påstås dechiffrera motståndarlagens skyltar. Med detta byggde de ett kodat system med höga smällar för off-speed pitches och kuslig tystnad för snabba bollar. När detta avslöjades fick det fansen att tjata.

Utredningen: Hur hela skandalen utvecklades

I september 2016 var en ofarlig PowerPoint-presentation grundorsaken. Astros-praktikanten Derek Vigoa avslöjade vad som kallades ‘Codebreaker’, en Excel-baserad applikation designad för att dekryptera motståndares pitching-tecken. Detta var inget annat än ett direkt brott mot MLB:s regler. Strax efter upptäckten kom “mörka konster” in i bilden. Det som sedan hände var (besmutsad) historia.

Whistlebloweren, tidigare Astro Mike Fiers, steg till höger i november 2019. Han erkände för Athletic-journalisterna Ken Rosenthal och Evan Drellich att han avslöjade skyldiga sanningar. MLB-kommissionären Rob Manfred nämnde att MLB skulle genomföra en “riktigt, riktigt grundlig” utredning. Utfallet av utredningen var en magsmäll. Det bekräftade att man använder mittfältskameror för att stjäla skyltar som förmedlas genom ett nätverk av spelare och personal.

När ägarmötena börjar tog MLB-kommissionären Rob Manfred upp skyltstöldskandalen. Några höjdpunkter.

När det gäller om andra lag också är inblandade, sa han: “Jag har ingen anledning att tro att det sträcker sig bortom Astros vid denna tidpunkt.”

— Jeff Passan (@JeffPassan) 19 november 2019

Enligt uppgift var chefen AJ Hinch och generaldirektören Jeff Luhnow medvetna, men misslyckades med att stoppa det. Namn, som superstjärnan Carlos Beltran, hade aktivt deltagit. Astros fulspel var mer än bara en bruten regel. Man kunde inte släcka fansens raseri och deras agitation var till den grad att de ifrågasatte alla tidigare mästare och även framtida segrar.

Straffet: Vilka var sanktionerna mot Houston Astros? Förlorade de sitt mästerskap?

Rob Manfred höll Houstons general manager “personligt ansvarig för uppförandet av sin klubb” enligt “Commissionärens uttalande”. Nedfallet gick snabbt. Konsekvenserna som följde fråntog Houston Astros deras draftval 2017 och 2018 i första och andra omgången.

Inte nog med det, de fick böter på 5 miljoner dollar, men behöll sin smutsiga trofé. Som en följd av det felaktiga gjorde Houston Astros General Manager Jeff Luhnow och manager AJ Hinch avstängda för följande säsong. På grund av att “stjäla motståndarnas pitching-skyltar under deras lags World Series-vinnande 2017”, följde en utvisning.

Den här veckan stängdes Houston Astros General Manager och Manager vardera av i ett år av baseballkommissionären Rob Manfred. Beslutet delades ut som straff för deras roller i en komplex skyltstöldskandal som började 2017. https://t.co/kjjaSNLKuv

— Corsicana Daily Sun (@TheDailySun) 16 januari 2020

Som en konsekvens förvisade små ligor namnet “Astros”. Kommissionär Manfreds beslut drev debatt, i sin tur kritiserade immunitetsavtal och ansåg att straffen var orättvisa. Efter att skandalen skakade om MLB-världen avslutades utredningen gradvis, men en återhämtning från skadan pågår fortfarande än i dag.

Läs mer: “Cheaters” Houston Astros tar plötsligt fart när college-baseballlaget rör upp kontroversiell papperskorg tillsammans med tusentals

Tja, redan innan skandalen 2017 kom fram, påpekade andra MLB-lag möjlig skyltstöld. När Manfred uppmärksammade detta varnade han dem strängt för stjälning av elektroniska skyltar 2017. Men MLB:s värld förblev naiv i den omfattning av dess genomgripande. Föga anade någon att Houston Astros fulspel, som fungerade i klarsynt, var oupptäckt.

Från och med idag återstår en fråga – Kommer spelet som drabbades av orättvisans slag någonsin att läka?

Inlägget Trash Can Lock Blown on 2017 Sign-Stealing – Inside the Houston Astros’ Infamous Scandal dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär