Tuesday, February 27, 2024
HemNFLPanthers kommer att göra tysk debut ett år efter Eintracht Frankfurts samarbete

Panthers kommer att göra tysk debut ett år efter Eintracht Frankfurts samarbete

Hur känns det att spela i Tyskland? Det hade Pantern inget svar på förra året. 5 lag valdes ut att spela i Europa. Pantern klarade sig inte. Men efter 2024 kommer de att kunna ge dig ett svar. Det är rätt. The Panthers kan äntligen få sin chans att spela inför en icke-amerikansk publik.

Amerikas favoritvideo idag

Det sker dock inte av det blå. Pantern gick med 2-15 i år. Inget rekord att vara stolt över! Men de hade förberett sig för denna möjlighet sedan 2022. Och nu har de äntligen fått det!

Carolina Panthers går internationellt!

Ett stort tillkännagivande gjordes nyligen på Instagram. Innan säsongen 2023 ens har tagit slut, har Panthers redan vunnit en internationell match. Fem lag väljs vanligtvis ut för att spela i andra länder. Och namnen på fyra har offentliggjorts. Medan tre av dem kommer att dela London, går Tyskland ensam till Panthers.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av NFL (@nfl)

Var kommer de att spela? På Allianz Arena. Det är också hemma för FC Bayern München, en av de bästa tyska fotbollsklubbarna. Datum och vem de kommer att spela mot har dock ännu inte avslöjats. David Tepper var oerhört stolt över detta och sa: “Det är en ära för Carolina Panthers att spela i München 2024.”

“Definitivt inte”: Nick Sirianni krossar åsikter om att bänka Jalen gör ont bland Eagles QB:s hälsorykten

Han tillade att eftersom många tyskägda företag är baserade i lagets hemstad, är det en speciell möjlighet för honom. Men hur lyckades de ta denna chans?

Panthers partnerskap med Eintracht Frankfurt

Fröna hade såtts redan 2022. Truppen hade ingått ett samarbete med Eintracht Frankfurt. Varför? De ville marknadsföra inte bara sitt lag utan hela NFL i Tyskland. Och allt är en del av Rodger Goodells ambitioner. Han vill se NFL få in 27 miljarder dollar i intäkter till 2025. Vad skulle vara det bästa sättet att göra det? Att utöka fotbollens dragningskraft till andra länder verkar vara den perfekta strategin.

RELATED ARTICLES

Mest populär