Saturday, December 9, 2023
HemNBAPå grund av rädslan för sina barn erkänner Shaquille O'Neal att han...

På grund av rädslan för sina barn erkänner Shaquille O’Neal att han slog 7’2 NBA Giant och “Laid Him Out” 1997

Shaquille O’Neal tog inte lång tid innan han blev den mest dominerande kraften i NBA. Han blev en ännu större figur 1997 när Shaq tog sig till Los Angeles. Som en del av Los Angeles Lakers var Big Diesel hungrig och i sin bästa ålder. Hall of Famers första säsong gjorde ingen besviken när det lila och guldet tog sig till semifinalerna i Western Conference. Shaqs brutalitetsväg skulle dock undertryckas av Utah Jazz.

Speciellt lyckades deras center, Greg Ostertag, hålla den tidigare MVP-spelaren på bara 22 poäng medan han sköt under 50 %, öre för Shaq vid den tiden. Uppslukt av självförtroendet gick Jazzcentern vidare till Big Diesel. Noterbart avfärdade han Shaqs grymhet. Ostertag visste dock inte att Lakers stora man skulle komma för vedergällning.

I Shaquille O’Neals senaste HBO-dokumentär, “Shaq”, kastade Big Diesel ljus över hans rivalitet med Ostertag. Den fyrfaldige mästaren uppskattade inte granskningen från Jazzcenter. För att skydda sin respekt i sina barns namn, slog Shaq sin rival precis innan en försäsongsmatch.

Shaquille O’Neal beskriver smällincidenten med Ostertag

Den fyrdelade dokumentären om den utan tvekan mest dominerande spelaren genom tiderna var skyldig att ge många historier. Shaquille O’Neal var inte ny för att stå inför kontroverser. Dessutom, som en konkurrent, var Los Angeles Lakers brute destruktiv. Likaså när han läste om Ostertags offentliga kritik var Shaq glödhet. Nästa gång paret möttes konfronterade det trefaldiga All-Star-spelet MVP Utah Jazz-stjärnan. Men när Ostertag avfärdade hans tysta känsla använde den store Aristoteles sina händer för att skicka meddelandet.

DYK DYPARE

I det andra avsnittet av Shaq-dokumentären sa den legendariska centern: “Första försäsongsspelet i Utah, han pratar i en artikel. Shaq är inte allt det, överskattad. Det är ord som jag ska slå dig i ansiktet för. Så jag sa, “Hej man, jag har barn, titta på vad du säger i artikeln.” (Ostertag sa) “Fan fan dig.” La ut honom. Lägg ut honom!”

Shaquille O’Neal skulle drabbas av en avstängning i ett spel tillsammans med 10 000 $ böter för sitt våldsamma beteende. Dessutom bad han offentligt om ursäkt till Ostertag för att han slagit honom. Det verkar dock som att skadan var skedd. I en intervju sa Jazzcentrets lagkamrat, Karl Malone, “det gjorde att Greg Ostertag blev förvirrad för resten av hans liv”. De två skulle mötas nästa säsong igen i WCF. Även om resultatet inte förändrades, hävdade Shaq sin dominans på den underlägsna centern. Big Diesel snittade 31,8 poäng och 9,3 returer.

Lakerslegenden skulle fortsätta att ha en Hall of Fame-karriär med fyra mästerskap, inklusive en tre-torv. Shaqs utmärkelser inkluderade en MVP för ordinarie säsong, trefaldig MVP i finalen, 14 val i NBA-serien och en 15-faldig All-Star. Å andra sidan är Ostertags mest kända ögonblick hans nio block mot Shaqs Lakers.

Tror du att smällen verkligen påverkade Utah Jazz-stjärnan? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär