Wednesday, December 6, 2023
HemSurfing"På en parkbänk med en papperspåse": Missbruket av droger var vidsträckt bland...

“På en parkbänk med en papperspåse”: Missbruket av droger var vidsträckt bland Laird Hamiltons surfhjältar som växte upp, som avslöjades 2021

Storvågssurfaren Laird Hamilton har bidragit till surfvärlden som ett geni. Han hade aldrig som mål att vinna berömmelse i surfinggemenskapen genom ligor och medaljer. Istället tänkte han mer på att revolutionera sporten. Det fanns dock aspekter som missbruk som Laird avskydde och blev chockad över att se sina idoler göra det också.

Innan han förvandlades till ett surfgeni var Laird Hamilton intresserad av modellering. Han gjorde modellering av actionsportkläder för män och agerade även i surfrelaterade filmer som North Shore. Även om han var en bra surfare, höll han sig aldrig till surfkretsen.

Laird Hamilton pratade om drogmissbruk inom surfing

Laird Hamilton är meduppfinnaren av många revolutionerande delar av surfing. Han var med och uppfann tow-in surfing, som är en surfteknik som hjälper surfare att fånga snabbare vågor. Han är känd som en av de bästa surfarna i världen. Han växte upp i surfargemenskapen och avskydde den interna politiken som rådde i den. Vad han inte gillade ännu mer var missbruk, som de flesta surfare utövar idag.

I en intervju med Rich Roll Podcast 2021 kommenterade Laird det drogmissbruk som rådde i surfbranschen. Dessutom uttryckte Hamilton att han blev chockad över att se sina surfidoler hänge sig åt drogmissbruk. Hamilton uppgav;

“Tja, du vet, lyssna, jag var runt en massa radikala saker. När jag växte upp och du vet att jag kan minnas, du vet, att se killar som du såg upp till som var som dina hjältar, och sedan såg du dem på du vet, på en parkbänk med en papperspåse och, du vet, fallit omkull. Och hur smärtsamt det var.”

Hamilton uttryckte att det var svårt att acceptera att se sina surfhjältar berusade. Dessutom sa han att som en idol av den yngre generationen skulle han aldrig ägna sig åt någon form av övergrepp eftersom det lätt skulle påverka dem att göra detsamma. Hamilton sa att varken han skulle göra något för de unga surfarna eller sina barn. Han gillar att behålla kontrollen och vill inte ge ett ämne makten att kontrollera honom.

Hamilton tycker att mycket har förändrats i dagens surfing

Hamilton har varit i surfing sedan en ung ålder och har identifierat stora förändringar hos surfarna idag. I en intervju med Men’s Health konstaterade Hamilton att unga surfare inte var fullt skickliga. Han påpekade att många unga surfare kan vara bra på att surfa, men de saknade simkunskaper.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Laird Hamilton (@lairdhamiltonsurf)

Dessutom kände han också att surfare i dag inte är särskilt förtjusta av att se videor och stillbilder av dem surfa. Mycket kan ha förändrats inom surfbranschen, men Laird Hamilton verkar hålla kontakten med sina rötter.

RELATED ARTICLES

Mest populär