Saturday, January 28, 2023
HemeSportsOverwatch 2-spelare är "rasande" över hur Blizzard hanterade rankåterställning och supportändringar

Overwatch 2-spelare är “rasande” över hur Blizzard hanterade rankåterställning och supportändringar

Overwatch 2 rullade ut sin säsong 2 den 6 december 2022. Patchen förde med sig dramatiska förändringar för nuvarande hjältar och lade till en ny tankhjälte Ramattra i poolen. Förväntningarna och känslorna som väntade på den andra säsongen av hjältens förstapersonsskjutare var oerhört höga.

Men det första svaret från samhället på den nya patchen är under ett mörkt moln. Många spelare kände obehag med den nya patchen efter att ha spelat den. Faktorerna som stimulerade dessa känslor, enligt fansen, beror främst på systemet för återställning av rangordningen och bristen på uppmärksamhet till kategorin Supporthjälte.

Overwatch 2 “Ignorerade” Support Heroes

Patchen från december 2022 som Blizzard Entertainment tog med för Overwatch 2 gjorde många ändringar. Doomfist och Sojourn fick flest förändringar, medan andra hjältar fick mindre justeringar.

Support Hero-spelarna är dock besvikna över mängden nerfs som Kiriko fick. Idén om en “Battle Mercy” anses förlöjligad av supportspelaren. Det är inte sagt att pistoluppgraderingarna är dåliga, de är till hjälp för att motverka flanker. Men essensen av att vara ett stöd är att bli smalare av nerver.

DYK DYPARE

Kitsune Rush, som är en stark del av Kirikos kit, har drabbats hårt och många spelare känner att det påverkar tempot i spelet. Fansens förväntningar påverkades av förändringarna som supporthjältar fick. Och jämfört med de andra kategorierna fick stödhjältekategorin inte de förväntade förändringarna.

Rangåterställning har gjort fansen besvikna

Liksom nästan alla multiplayer-spel har Overwatch 2 också fått in ranguppdateringar i slutet av säsongen. Spelets rank decay-system har lämnat samhället med blandade känslor. Overwatch 2 följer ett unikt rank-bestämningssystem.

Eftersom varje ranguppdatering sker efter sju vinster eller 20 förluster, varierar systemet som bestämmer din rangordning vid slutet av säsongen. Det vill säga, om du inte har uppnått de nödvändiga rankningsuppdateringskriterierna, drar Overwatch din rankning i slutet av säsongen genom antalet matcher du spelade efter din senaste rankuppdatering.

Detta har gjort Overwatch-communityt förvirrat och besviket. För att förklara dessa regler ytterligare publicerade Overwatch också ett officiellt uttalande som anger kriterierna som påverkar rangordningen vid slutet av säsongen.

En uppdatering ang #Overwatch2 Tävlingsspel i början av säsongen pic.twitter.com/En332DUS93

— Overwatch (@PlayOverwatch) 7 december 2022

Dåligt system. Grattis till att du tagit bort all vilja att spela konkurrenskraftigt vad är poängen med min rang om jag inte behåller den nästa säsong

— Queen Selene (@QueenSelene_uwu) 7 december 2022

Jag är så allvarlig när jag säger att dev-teamet inte har någon aning om vad de gör. Den här senaste patchen är de mest hemska förändringarna jag har sett i det senaste minnet. Detta är det mest obalanserade tillståndet i detta spel jag någonsin sett som någon som spelade sedan 2016.

— Maddie 🌺 (@murasakipetal) 8 december 2022

om du ska flytta för att ta bort placeringar får du inte min rang att sjunka och fortfarande få mig att spela mot samma mmr-folk??? Om jag har en diamant mmr borde jag vara i diamantperiod. Jag borde inte gå igenom guld med andra personer som hör hemma i diamant

— Kelsey (@ksw4486) 7 december 2022

Föreställ dig att någon klättrar till silver och kämpar för det hela säsongen bara för att hamna i brons 5, den lägsta rankningen i spelet i början av en säsong, som hur nedslående är det?

— lumi (@lumi_naps) 8 december 2022

Förutom dessa förändringar har det också dykt upp några buggar som har påverkat spelarna. Rapporter om Hanzos animationsbugg, där hans fulla laddningsslag slår upp bågen, skapar obehag för Hanzos elnät. Dessa skulle för det mesta redas ut snart. Säsong 2 förändringar har skakat communityn, men förhoppningen är att de ska kunna anpassa sig till den nya patchens betydande förändringar.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär