Sunday, December 10, 2023
HemBodybuilding"Överlägsen genetikögonblick": 73-årig rekordhållande kraftlyftare som krossar en sinnesdämnande 450 kg knäböj...

“Överlägsen genetikögonblick”: 73-årig rekordhållande kraftlyftare som krossar en sinnesdämnande 450 kg knäböj ger enorm respekt från bodybuilding-gemenskapen

När Rudy Kadlub marklyfter mäktiga vikter på gymmet kanske du inte tror att han är en 73-åring. Den rekordhållande styrkelyftaren utmanar sig själv att slå rekord i sjuttioårsåldern. Även om hans styrka kan få dig att avundas honom, kräver hans mod att lyfta hundratals pund enorm respekt.

Instagramkanalen Squat University delade kroppsstatistik för Kadlub, och det chockerande avslöjandet fick bodybuildingvärlden att buga sig för den styrkelyftande farfar.

Rudy Kadlub tränar tungt på 73

Kabuki Strengths VD:s träningsresa började efter en skidolycka som gjorde att han fick en axelskada. När Kadlubs läkare förklarade att styrkelyftaren “blir gammal”, bestämde han sig för att bevisa sin styrka för världen. Så han började lyfta vikter vid 55, och vid 71 satte han fyra nya världsrekord i styrkelyft. Sedan 2012 har han alltid placerat sig först i evenemangen, han tävlade i.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Squat University (@squat_university)

Men all styrketräning på gymmet hjälpte Kadlub att sätta ett unikt rekord även hälsomässigt. Enligt videon som delas av Squat University var Rudys bendensitet Z-poäng 5,2, vilket är “5 standardavvikelser över den genomsnittliga mannen i hans ålder.” Farfar tror att mer än något annat styrketräning skulle hjälpa människor att åldras graciöst, enligt BarBend.

Vid 73 år går Kadlub starkt i sin passion och satte sig på huk på 450 lbs och häpnade fitnessvärlden med sin styrka. De respekterade styrkelyftsfarfar i kommentarsfältet för hans oklanderliga bedrift.

Fansen applåderar den 73-åriga styrkelyftsikonen

Kroppsbyggargemenskapen är fascinerad av kraft och styrka, och Rudy Kadlub kräver massiv respekt för båda. ”Jag tränar med Rudy på Kabuki. Att krama den här killen är som att krama en sten. Han är ett odjur!” förklarade en gymkamrat till morfar.

“Gramps sa “Jag bryter inga höfter!” skrev ett roligt fan. “Tonvis av respekt! Vid 50 kan jag säga att det inte blir lättare med åldern!” kommenterade en användare och underströk farfars grymhet vid 73 års ålder. “Ändå finns det 20-åringar som inte kan matcha hans rörelseomfång”, skrev ett fan som jämförde Kadlubs form med ungdomar. “Överlägsen genetikögonblick”, skrev en fascinerad följare.

“Klart att folk tror att du måste bli gigantisk och fet”: Arnold Schwarzenegger slår sönder en populär myt som vilseleder unga kroppsbyggare

Rudy Kadlub fann sin passion för träning i slutet av femtiotalet och visade sig ändå vara den bästa för sin ålder. Dessutom antyder hans medicinska rapporter bara positiva effekter av styrketräning. Tror du inte att unga människor kan ta en pekpinne från Kadlubs liv? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär