Wednesday, December 6, 2023
HemBodybuildingOtroligt vältränad vid 81 år, estetikens gud Frank Zane avslöjar vilka "tillskott"...

Otroligt vältränad vid 81 år, estetikens gud Frank Zane avslöjar vilka “tillskott” han har konsumerat under de senaste 30 åren

Fokus för alla bodybuildingproffs är att förbli friska och ha mest mängd protein och energi i sitt system. Varje idrottare har en annan fysiologi och har därför ett annat sätt att konsumera näring. Vissa kan ta protein och andra förbättrande ingredienser genom shakes medan andra inkluderar det i sina måltider. Bodybuilding-veteraner från den gyllene eran såväl som den moderna eran tar kosttillskott och steroider för att förbli i sin bästa form. 3 gånger Mr Olympia Frank Zane har alltid varit uppriktig om sin användning av kosttillskott och näringsämnen.

Även vid en ålder av 81 är han fortfarande stark och ger värdefulla råd om bodybuilding och fitness till hela världen. Låt oss se hans syn på aspekterna av aminosyror och proteiner.

Frank Zane pratar om aminosyror

I sitt senaste Instagram-inlägg laddade han upp en återgångsbild av sin fantastiska kroppsbyggnad och mejslade mage medan han stod och poserade i solskenet. Bildtexten var relaterad till proteintillskott och aminosyror och hur kosten måste förändras med åldern.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Frank Zane (@therealfrankzane)

Han skrev, “Jag är ett stort fan av fria aminosyror. Jag har tagit dem i trettio år nu. Jag tar vitamin- och mineralpreparat, matsmältningsenzymer från bukspottkörteln, leverextrakt och oljor; Jag tar alltid kosttillskott. Jag tar inget proteintillskott längre; Jag får min proteinnäring från aminosyror. Plus att jag äter bra, jag överbelastas aldrig med kolhydrater. Jag äter inte skräp och jag dricker inte alkohol. Det är en ganska bra diet hela tiden. Läs mer på frankzane.com.”

Vem är Quadfather och varför firas han så mycket trots att han aldrig vunnit Mr. Olympia?

Han har alltid haft en fantastisk fysik och även vid 81 år ser han mer vältränad ut än andra äldre. Mike O’Hearn är alltid imponerad av sin kondition och tar mycket råd från honom då och då. Zane har pratat om aminosyratabletter som han brukade ta medan han fortfarande tävlade. Men han nämnde också utmaningarna med det.

Aminosyror och deras utmaningar

I en tidigare intervju med Men’s Health avslöjade Zane att han brukade konsumera nästan 30 eller fler aminosyratabletter när han tävlade på scenen. Han sa, “Det viktigaste är att få tillräckligt med högkvalitativt protein i kosten. Det är utmanande att få i sig 200 gram protein om dagen, så friformade aminosyror är vad jag har tagit i flera år sedan det är vad proteinet till slut blir. Jag tar fortfarande åtta eller nio aminosyratabletter om dagen, men när jag tävlade tog jag 30 om dagen eller mer”.

Han tog också olika vitaminer. Han sa, “När jag tävlade, skulle jag lägga av allt jag tog och studera hur min kropp reagerade”. Eftersom Zane också är en kandidatexamen och hade undervisat i skolan i 13 år, hjälpte det honom att förstå vad som var bra för hans kropp.

Vad tycker du om hans idéer och åsikter om aminosyror? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär