Friday, December 8, 2023
HemTennisOtroliga bragder visar att Novak Djokovic slår rivalen Roger Federer och slår...

Otroliga bragder visar att Novak Djokovic slår rivalen Roger Federer och slår sällskap med honom i två separata rekord efter ATP-finalens krona

Världs nummer 1 Novak Djokovic fortsätter att förvåna oss med sin enorma talang och spelstil. För bara några minuter sedan besegrade han Jannik Sinner och vann ATP World Tour Finals. Det här året har varit ett av de bästa i Novak Djokovics otroliga karriär. Han har vunnit inte bara 1, utan 7 titlar den här säsongen och har avslutat säsongen som den obestridda världens nummer 1. Det är dock rekorden som han slog på kursen mot sin titel i Turin som skulle få honom och hans fanbas att glädjas mer än någonsin.

Vinsten han har haft idag markerar hans titel i karriären på 98 år och även hans titel på 7 ATP-finaler. Inte bara det, med denna nuvarande vinst har han också lyckats slå ytterligare ett rekord för sin ärkerival och pensionerade tennislegend Roger Federer.

Novak Djokovic slår Roger Federers titelrekord i ATP-finalen

Det har varit flera gånger då både Roger Federers och Novak Djokovics rekord har ställts upp för jämförelse. Och samma sak hände idag då Novak Djokovic lyckades slå ett av Federers rekord genom tiderna.

Roger Federer vann under sin två decennier långa karriär 6 ATP-finaltitlar. Novak Djokovic delade rekordet med sin rival efter sin triumf i ATP-finalen 2022. Nu, med dagens vinst mot Sinner i finalen, har han ökat sitt antal till 7 ATP-finaltitlar. Därmed har han äntligen slagit rekordet för den legendariske tennisen Roger Federer. Men gissa vad? Detta är inte det enda rekordet som han lyckats slå.

Novak Djokovic har också varit nära att ansluta till Roger Federer i ett annat ikoniskt rekord också. Dess unika ligger i det faktum att både Djokovic och Federer var i mitten av 30-årsåldern när de uppnådde detta otroliga rekord.

Chockerande uppdatering av Novak Djokovic dyker upp från Turins övningsbanor inför hans måste vinna ATP-final

Djokovic och Federer delar ytterligare ett rekord

Roger Federer var den enda personen i sportens historia som har vunnit sju titlar under samma säsong. Detta är en otrolig bedrift som få var nära att bryta på över 6 år. Och nu har Djokovic också hunnit dela samma rekord efter sin triumf i Turin.

Det bästa med det här rekordet är att både Federer och Djokovic uppnådde detta rekord vid 36 års ålder. Det hände för Federer 2017 när han fyllde 36 och för Djokovic i år då han fyllde 36. Är inte detta något?

När Djokovic ser på sitt bästa i slutet av 30-årsåldern, tror du att han kan slå den schweiziska Maestros rekord genom att vinna 8 titlar nästa säsong? Med tanke på hans dominans 2023 skulle ingen våga lägga den förbi honom. Vad är dina tankar om detsamma?

RELATED ARTICLES

Mest populär